tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021
zomervakantie

Laatste nieuwsbrief schooljaar 2020-2021


Vandaag zijn de kinderen van groep 1 t/m 6 op schoolreisje geweest naar Dinoland. Wat hebben ze een fijne dag gehad! Nou moeten we er ook bij zeggen dat ze het ontzettend hebben verdiend, zo'n dagje uit was iedereen wel aan toe. Het was een bewogen schooljaar, voor iedereen.

In deze nieuwsbrief kijken we vooral vooruit. Zo stelt juf Chavelli zich voor en hebben we belangrijk nieuws over een nieuwe methode. Natuurlijk hebben we ook leuke tips voor in de zomervakantie!
De meeste ouders zullen we nog zien komende 1,5 week. Mocht dit niet meer het geval zijn, wensen wij u vast een fantastische zomer!

Team De Tweede Stee
chavelli

Even voorstellen: Chavelli Klomp


Hallo allemaal,

Vanaf 30 augustus mag ik komen werken op “De Tweede Stee”. Dat vind ik enorm leuk en heb daar ontzettend veel zin in. Ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben Chavelli Klomp, 39 jaar, getrouwd met Daniël. Samen hebben wij drie kinderen, Jenn van 12, Noah van 9 en Liss van 5 jaar. Na 16 jaar op “Het Woudhuis” te hebben gewerkt ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen, dat ze zichzelf mogen zijn en vanuit daar leren zichzelf te ontdekken en ontwikkelen. Ik heb zin om samen met de kinderen hiermee aan de slag te gaan. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te volleyballen, om te hardlopen en ik hou van lezen. Daarnaast gaan wij graag naar Oostenrijk en houden we ook van de zee. Na de zomervakantie ga ik op de maandag en dinsdag werken in groep 3-4. Deze groep heb ik de afgelopen jaren ook op “Het Woudhuis” gedraaid. Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten. Voor nu wens ik alle kinderen en ouders/verzorgers nog heel veel succes met de laatste schoolweken en alvast een hele fijne zomer!
Groetjes juf Chavelli
snappet

Tweede Stee gaat digitaal!

Afgelopen jaar hebben wij een teamtraining gevolgd voor goede lessen en hoe wij goed kunnen afstemmen op de behoeften en de verschillende niveaus van de kinderen. Na veel methodes te hebben bekeken en geprobeerd, zijn wij tot een belangrijke conclusie gekomen; bij al deze methoden moeten de kinderen zich aanpassen aan de methode. Dit past niet bij onze visie op onderwijs.

Vandaar dat wij komend jaar vanaf groep 3 met Snappet gaan werken. Dit is een digitale verwerkingsmethode waarbij de methode zich dus aanpast aan de behoeften en het niveau van de leerling. Precies andersom dus! En precies wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs.
In de laatste week van de zomervakantie krijgen wij een teamtraining zodat we goede afspraken kunnen maken in alle klassen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kinderen alleen maar achter een laptop zitten, daar zijn ze veel te jong voor. Een goede afwisseling en balans tussen digitaal en papier is wat ons betreft heel belangrijk.
Om u als ouder ook een goed beeld te geven van de methode, zullen wij tijdens de informatieavond van 9 september een presentatie over Snappet verzorgen. Meer informatie over deze avond volgt begin van het schooljaar, maar vast in de agenda zetten kan dus geen kwaad!
2021-2022

Jaarkalender

Handig! een overzicht van alle bijzondere dagen en vakanties voor het nieuwe schooljaar. Komende week ontvangen alle oudste kinderen een jaarkalender om op de koelkast te hangen (of op de wc-deur, of om over te schrijven in de eigen agenda).
Ook staan op de achterkant alle mailadressen en werkdagen van de collega's van de Tweede Stee. We zullen ervoor zorgen dat u de kalender ook digitaal ontvangt.
ivn

Nieuws van het IVN

Zomer Natuur Challenge

Deze zomervakantie nemen we kinderen mee op avontuur aan de hand van allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur! Elke week tijdens de zomervakantie komt er een filmpje online met een gloednieuwe natuur challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. In de filmpjes wordt de weekchallenge uitgelegd en voorgedaan, waarna kinderen worden uitgedaagd om deze zelf ook te doen. Bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Buitenspeelplezier gegarandeerd!
Meer informatie via de site van het ivn
sportstimulering logo

Een sportieve zomer bij Accres


Zin in een clinic padel? Of lijkt je kind het leuk om eens ouderwets te leren stoepranden? Bij Accres organiseren ze deze zomer een berg aan activiteiten. Kijk maar eens op hun speciale site!
stimenz

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...