tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021
thumbnail_IMG_0620

De lente komt eraan

De voorjaarsvakantie deed haar naam eer aan. Het voorjaar hing duidelijk in de lucht, de zon was een cadeautje! We hopen dat alle kinderen (en ouders) hebben kunnen bijkomen van de bijzondere periode.
Inmiddels zijn alle kinderen weer zoveel mogelijk op school. We zijn ons ervan bewust dat we allemaal het risico lopen dat er een keer een besmetting op school komt. Hoewel we allemaal erg voorzichtig zijn, horen we van andere scholen dat het niet altijd te voorkomen is. Mocht het gebeuren, dan zijn we voorbereid, we hebben namelijk vast duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Om jullie op de hoogte te stellen, ontvangen jullie komende week deze afspraken ook ter kennisgeving.

Rapporten en oudergesprekken

Eind maart ontvangt uw kind dan eindelijk het eerste rapport. Heeft u het mapje nog thuis, wilt u deze dan meegeven naar school?
In dit rapport zetten wij onze bevindingen van het thuiswerk-gedeelte, maar ook van de periode wanneer wij de kinderen op school hebben gezien.
De resultaten van de toetsen zien wij als een nieuwe beginsituatie. Wij kijken waar de kinderen staan in hun ontwikkeling, zodat wij daarbij kunnen aanhaken.
Het is voor iedereen (wederom) een uitzonderlijk jaar, dus wij kijken extra goed welke zorg iedere leerling nodig heeft.

Rapport van de ouder(s)
Omdat u als ouder ook heeft meegeholpen tijdens de thuiswerkperiode, lijkt het ons leuk om u de mogelijkheid te bieden iets in het rapport te zetten. Eind vorig schooljaar heeft u deze mogelijkheid ook gekregen, door een vragenlijst in te vullen die u via de mail ontvangt. Binnenkort ontvangt u dus een mailtje met een link naar de vragenlijst.
De insteek is hierbij wederom positief, en het is niet verplicht.

Oudergesprekken
Begin april houden wij oudergesprekken. Hier ontvangt u binnenkort een uitnodiging voor. Omdat wij dit via de nieuwe app willen regelen (Parro), is het handig om deze app tijdig te installeren op uw telefoon. U ontvangt hier komende week verdere instructies voor.
voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd

Op 16 februari was het dan zover, Renske (groep 7) mocht onze school vertegenwoordigen bij de Apeldoornse voorleeswedstrijd.
Ze heeft voorgelezen uit Tom Groot van Liz Pichon.
Helaas heeft Renske niet gewonnen, dus verder gaan met de nationale voorleeswedstrijd zit er niet in. Toch zijn we heel trots op haar en op hoe zij onze school heeft vertegenwoordigd! Top gedaan!
stelten

Gevraagd namens de leerlingenraad

Hallo wij zijn van basisschool De tweede stee. Wij zijn de leerlingenraad en we hebben over een aantal dingen gesproken. Wij kwamen op een idee om tosti ijzers te kopen maar dit is redelijk duur. dus vragen wij u of u nog een tosti ijzer over heeft die wij zouden mogen gebruiken.

Voor het buitenspelen willen we graag nog wat tuingereedschap om hutten mee te maken en in de herfst de blaadjes weg te vegen.
bijvoorbeeld: een hark, een schoffel en een bezem, een schep etc.
Als u iets heeft dat in goede staat is zouden we het graag overnemen.

Groep 3-4 heeft moeite om te lopen met de zware stelten.
Misschien heeft u nog oude stelten in de schuur waar u niets mee doet. Deze nemen wij graag over.

Groetjes de leerlingenraad
Rajae Kruitbosch en Tomme van der Saag.

Loenen heeft een eigen elfstedentocht!

Niet in Friesland, maar in Loenen ! Een heuse Elfstedentocht ! Gedurende de lock-down konden alle leerlingen van De Tweede Stee deelnemen aan de Elfstedentocht. Om een stempel te verdienen op de stempelkaart, moesten zij een sportieve opdracht uitvoeren en daar een filmpje van maken. Zo moesten zij “schaatsen” met een wc-rol op het hoofd, sneeuwschuiven en sneeuwbal-mikken. De winnaars zijn Raf uit groep 4 en Hasse uit groep 8. Natuurlijk kregen zij het felbegeerde Elfstedenkruisje omgehangen en als extraatje een Elfstedengymtas.

Meer lezen
Loenen heeft een eigen elfstedentocht!
Thema beroepen in groep 1-2

Thema beroepen in groep 1-2

De afgelopen tijd hebben we in groep 1-2 over beroepen gewerkt. We hebben veel geleerd over de politie en een echt politiepak bekeken van de vader van Tahmina, die bij de politie werkt! De letter p van politie hebben we geoefend en veel  nieuwe woorden van de politie geleerd. Politiememory en het beroepenspel hebben alle kinderen gespeeld tijdens de inloop. Ook hebben we een echte boef gemaakt in een cel, met tralies ervoor zodat hij niet kon ontsnappen! In de huishoek werd politie en boefje gespeeld en in de bouwhoek een gevangenis gebouwd. Tahmina en Thijmen kwamen in een echt politiepak op school en gelukkig kreeg niemand een bekeuring!  Er was een leuk boek met heel veel verschillende beroepen, iedereen mocht een beroep kiezen, de juf las het dan voor. Daarna mocht elk kind vertellen wat hij later wou worden, van ijscoman tot papa, alles kwam voorbij.   Op de laatste dag hebben we allemaal een mooie bakkersmuts gemaakt en ons …

Meer lezen

Lezen in de nieuw ingerichte hal

Juf Irene heeft onze hal weer helemaal opgeknapt. Wat een rust straalt het uit! Van een oma van een leerling hebben we ook deze geweldige poefjes gekregen. De kinderen kunnen hier weer heerlijk samen lezen en werken.

Meer lezen
Lezen in de nieuw ingerichte hal

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...