tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021
ronja

Rapporten, musical en vakantie

Afgelopen weken is er hard gewerkt door de kinderen. De half-jaarlijkse cito toetsen zijn weer gemaakt, de leerkrachten zijn druk bezig met de rapporten af te maken. Wij vinden dat alle kinderen heel trots mogen zijn op zichzelf, er zijn mooie stappen gemaakt.

Komend weekend is een spannend weekend voor een aantal van onze leerlingen; de musical 'Ronja de roversdochter' zal worden opgevoerd. Alle kinderen hebben vandaag een gratis kaartje ontvangen voor de voorstelling van komende zaterdag. Deze dag worden er twee voorstellingen gegeven: de eerste start om 14.00 uur en de tweede start om 16.00 uur. Kaartjes zijn te krijgen bij Spar Bonder en bij kapsalon Marnie. Veel plezier allemaal!

Na het weekend breekt alweer de laatste week voor de voorjaarsvakantie aan. Een vakantie waar veel kinderen naar uitkijken, even uitrusten van het harde werken. Wij hopen dan ook dat iedereen een heerlijke vakantie tegemoet gaat en dat we iedereen op 2 maart weer gezond en wel op school mogen verwelkomen.

Oudergesprekken


Op vrijdag 21 februari krijgen de kinderen van groep 1 t/m 7 een rapport mee naar huis. Alle ouders ontvangen voor de vakantie een uitnodiging voor een oudergesprek. Deze gesprekken vinden na de vakantie plaats.
Wilt u onderling ruilen omdat een andere dag of een ander tijdstip beter uitkomt? Geen probleem! Geef het dan wel even door aan de leerkracht van uw kind zodat zij zich ook goed kan voorbereiden op de gesprekken.
oudergesprek

Nieuws uit groep 1-2

Werken met klanken
Afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 1 en 2 met diverse klanken gewerkt. Het doel hiervan is niet om de kinderen al te leren lezen, het gaat er met name om dat de kinderen op een speelse manier kennis maken met de diverse klanken die de Nederlandse taal kent. De kinderen die daaraan toe zijn, leren …

Meer lezen

Nieuws uit groep 3-4

IPC
Voor IPC zijn we bezig met het thema 'speelgoed'. Binnen dit thema van IPC hebben de kinderen goed nagedacht over wat nu eigenlijk goede vragen zijn en welk antwoord er bij die vragen zouden passen. Zo willen we graag leren hoe het speelgoed van vroeger eruit zag. In de klas zijn we nu interviews aan het voorbereiden. Ouders kunnen …

Meer lezen

Stijldansen groep 5-6

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 5-6 hard gewerkt aan hun danspasjes. De Chachacha, de Rumba, de voetjes gaan letterlijk van de vloer! Juf Rozanne zet regelmatig een kort filmpje op FaceBook, erg leuk om te zien.
Komende maandag (17 februari) mogen de ouders van groep 5-6 tijdens de dansles komen kijken hoe het gaat. De les is …

Meer lezen

Nieuws uit groep 7-8

IPC
Ook in groep 7 en 8 wordt er hard gewerkt aan het IPC thema. Zij zijn in deze periode bezig om te ontdekken hoe attracties in een pretpark werken. Denk hierbij aan wrijving, magnetisme, zwaartekracht etc. Ook worden de kinderen uitgedaagd om een eigen mening te formuleren (kritische houding). Hierbij mochten de kinderen in groepjes bedenken waar een pretpark …

Meer lezen
IMG_2626

Data klas op de plank


Binnenkort is het weer tijd voor de volgende 'klas op de plank'. Tijdens 'klas op de plank' organiseert een klas een korte voorstelling voor ouders en voor de rest van de school. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 11:30, de voorstelling duurt ongeveer een half uur. U komt toch ook?!

Groep 3-4 woensdag 18 maart
Groep 5-6 woensdag 22 april
Groep 7 woensdag 17 juni

Scholierencross en schoolvoetbal


Op zaterdag 21 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse scholierencross. Dit is een hardloopwedstrijd voor kinderen, en wordt gehouden op het middenterrein van Sportpark Orderbos in Apeldoorn. De verschillende afstanden die gelopen kunnen worden zijn 800m voor groep 3-4, 1000m voor groep 5-6 en 1200m voor groep 7-8.
Er hangen lijsten bij de klaslokalen, opgeven kan tot uiterlijk 6 maart.

Op Woensdag 25 maart of woensdag 1 april is het weer tijd voor schoolvoetbal van groep 7-8. Dit wordt gehouden bij voetbalvereniging 'Victoria Boys, CSV Apeldoorn of F.C. Orderbos. Ook hiervoor hangt een intekenlijst bij het klaslokaal, opgeven kan tot uiterlijk 4 maart.

sc8
zwerfboeken

Zwerfboeken


In oktober zijn wij gestart met een zwerfboeken station. Wij zien regelmatig kinderen een boek bekijken of meenemen. Daar is dit station natuurlijk ook voor.
Wij kunnen ons ook zo voorstellen dat er niet altijd aan gedacht wordt dat wij een zwerfboeken station hebben. Vandaar deze reminder, kom gerust weer een keer een boek halen bij de hoofdingang!

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...