tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021

Welkom terug!

Afgelopen maandag hebben wij dan eindelijk de kinderen weer op school mogen verwelkomen. Wat was dat fijn! Voor een aantal kinderen was het ook spannend, zeker met alle extra afspraken die er nu gelden. Gelukkig merken we nu, na een aantal dagen, dat de leerlingen het ook wel weer ‘gewoon’ gaan vinden.

Toch is het natuurlijk niet ideaal, zo’n halve dag naar school. Het liefst zouden we alle dagen volledig naar school gaan, helaas is dat nu nog niet mogelijk. We kunnen ons ook goed indenken dat het voor ouders een behoorlijke organisatie is om alles rond te krijgen. Waarom hebben we dan toch voor halve dagen gekozen?

De meest belangrijke redenen zijn het welbevinden van de kinderen en het onderwijs aan de kinderen. Veel kinderen hebben elkaar lange tijd niet gezien. We hebben een aantal kleine combinatiegroepen, waarbij een splitsing van groep zou betekenen dat ze slechts een paar jaargroep-genootjes zouden zien. Ook kunnen we nu in aparte jaargroepen heel gericht instructie geven. Op deze manier kunnen we de eventuele achterstanden die er zijn, inhalen.

Wij beseffen ons goed dat dit een investering is van meerdere partijen, waaronder u. We hebben uiteraard uitvoerig contact gehad met de bso en in een aantal gevallen ook met ouders contact gezocht om bij eventuele knelpunten mee te denken. Mocht er bij u een knelpunt zijn, neem gerust contact op. We denken namelijk graag mee!

Vanaf juni zal ons onderwijs er anders uitzien. Er komen kinderen op school die binnenkort vier worden, waardoor de kleutergroep te groot wordt om in één keer les te geven. Ook hebben we de kinderen dan een aantal weken intensief gevolgd en kunnen we de focus verleggen, onze insteek is dan ook om vanaf juni de kinderen in ieder geval in hele dagen naar school te laten gaan. Of dit voor 50% of voor 100% zal zijn, hopen we komende week in de persconferentie te horen.

Zodra wij meer weten, hoort u dit uiteraard van ons.
belangrijk

Belangrijke data


Voor dit schooljaar staan er nog een aantal bijzondere data op de agenda. Hier een kort overzicht:

Woensdag 20 mei: de studiedag is komen te vervallen.
Donderdag 21 en vrijdag 22 mei: Hemelvaart, leerlingen zijn vrij.
Maandag 1 juni: Tweede Pinksterdag
Dinsdag 2 juni: Leerlingen zijn vrij
Woensdag 24 juni: studiedag, wij gaan ons voorbereiden op komend schooljaar

2020-2021

Belangrijke data komend schooljaar:


Hoewel we nog druk aan het voorbereiden zijn voor komend schooljaar, kunnen we wel vast de vakanties met u delen. De studiedagen en andere bijzondere data zijn hier nog niet in verwerkt, deze volgen later.

31 augustus: start schooljaar
19-23 oktober: herfstvakantie
18 dec vanaf 12.00 uur-1 jan: kerstvakantie
22-26 februari: voorjaarsvakantie
2-5 april: Goede Vrijdag en Pasen
26 april-7 mei: meivakantie
13-14 mei: Hemelvaart
24 mei: Tweede Pinksterdag
16 juli vanaf 12.00 uur: zomervakantie
Gerda

Weg bij de Tweede Stee

Geheel onverwachts deed zich de mogelijkheid voor om samen met een vriendin, op een school in Apeldoorn te gaan werken. Ondanks dat ik het op de Tweede Stee erg naar mijn zin heb, heb ik toch besloten hier voor te gaan. Dit betekent dat ik na de zomervakantie hier niet meer terugkeer. Maar tot die tijd blijf ik mij uiteraard vol enthousiasme inzetten voor onze gezellige school !

Juf Gerda Veldhoen
Groep 5/6
sportstimulering mei

Accres sportstimulering


YES! Kinderen mogen weer sporten, in mei organiseren de buurtsportcoaches sportactiviteiten in de wijk! De activiteiten zijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en vinden plaats in de buitenlucht. We gaan heel veel leuke dingen doen.
KOM JIJ OOK?

Meer informatie vindt u op de site van sportstimulering Apeldoorn

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...