tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021
sinterklaas1

De sint is onderweg!


Vol spanning kijken we al een aantal dagen naar het sinterklaasjournaal. Zal het dit jaar wel goed gaan? Kan de sint wel in Loenen op bezoek komen?
Het lijkt er in ieder geval op dat het goed gaat komen, echter wel met enkele hobbels op de weg (of op zee).
Ook Loenen staat, net als ieder jaar, gelukkig gewoon op de planning voor de goede Sint. Dit jaar niet zoals u het gewend bent, maar wel op een creatieve manier!
Kijk daarom komende zondag maar eens op de website van Loenen. Wij zullen het die dag ook op onze facebookpagina met u delen.
De Sinterklaasviering bij de Tweede Stee ziet er dit jaar ook iets anders uit dan u gewend bent. Hoe precies, dat houden we nog even voor ons. We kunnen u al wel verklappen dat het weer een mooi feest gaat worden, voor jong en oud. Op vrijdag 4 december gaat het festijn plaatsvinden, de schooltijden zijn deze dag als normaal. Voor de kinderen van de bovenbouw volgt deze week een brief over de surprises. De kinderen van de onderbouw volgen het sinterklaasjournaal.
Meer informatie volgt!
schoolfruit1

Schoolfruit


Deze week hebben wij de eerste levering van schoolfruit ontvangen. Gisteren hebben de kinderen kunnen genieten van wortels, vandaag is er voor iedere leerling een banaan en morgen staat een appel op het menu.
In de school hangen briefjes met het 'menu van de week'. Deze zullen we vanaf volgende week ook op de leerpleinapp zetten, zodat u thuis ook weet wat er geleverd is.
aa buitenles5

Tweede Stee studeert verder


Gisteren, 11 november, hebben wij met het team een teamtraining over instructie gevolgd. Alle leerkrachten weten hoe een goede lesinstructie eruit ziet. Toch is het best een uitdaging om in een combinatiegroep alle leerlingen goed te bedienen. Omdat we hier graag gezamenlijke afspraken over wilden maken, hebben we 11 november samen met een expert van de IJsselgroep gesproken over goede instructies.
In december komt deze expert op klassenbezoek, zodat we in februari samen kunnen kijken welke afspraken we bij de Tweede Stee kunnen hanteren. Zo blijven wij ook nog steeds verder leren!
speelleesset

Veilig leren lezen

Veel mensen hebben een beeld bij het 'leren lezen'. Dat gebeurt in groep 3, zegt men dan. Toch klopt dat niet helemaal...
In groep 1 beginnen we al met het herkennen van verschillende klanken. In groep 2 bieden we de letters aan die bij die klanken horen. In groep 3 worden de letters gestructureerd aangeboden waarbij de kinderen ook de schrijfletters aangeleerd krijgen. Vanaf groep 4 leren de kinderen tempo bij het lezen, maar ook steeds meer het begrijpend lezen (wat bedoelt de schrijver nou eigenlijk?)
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een kind vlotter is met het leesproces, of juist wat meer tijd nodig heeft. Alles is hierbij prima.
Om de kinderen ook zelfstandig en spelenderwijs met het 'leren lezen' bezig te laten zijn, hebben we nu 5 grote kisten met verschillende spelletjes aangeschaft. Hier kunnen kinderen van groep 2 t/m 4 zich voorlopig prima mee vermaken!

Buitenles rekenen

Op woensdag 11 november hebben de kinderen van groep1/2 een mooie boswandeling gemaakt. Er was ook iemand mee; Mien de Meetmuis (uit Onderbouwd). De naam zegt het al.... de kinderen kregen de opdracht om takken te zoeken van verschillende lengtes. Ze gingen zichzelf meten met een tak of elkaar, takken op volgorde leggen van groot naar klein. Begrippen als groot, groter, even groot of klein, kleiner, even klein...etc kwamen aan bod. Sommige kinderen gingen uit zichzelf hun handen meten met bladeren. Mien de meetmuis was heel trots op groep 1/2! Ze hebben heel goed hun best gedaan!

Meer lezen
Buitenles rekenen
De bluebot in groep 3/4

De bluebot in groep 3/4

Met ons IPC project leren de kinderen vanalles over speelgoed. Speelgoed van vroeger, maar ook speelgoed van nu en van de toekomst. Vandaag maakten de kinderen kennis met Bluebot. Een robot die ze zelf kunnen programmeren. Vervolgens rijdt de robot de route die de kinderen ingesteld hebben.

Meer lezen

Werken met plattegronden.

Afgelopen donderdag heeft groep 6 gewerkt met plattegronden. Hoe kan je 4 vierkanten neerleggen en hoeveel verschillende plattegronden kan je dan maken. Dit als voorbereiding op het rekenen met oppervlakte.

Meer lezen
Werken met plattegronden.

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...