tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021

Hoe gaat het?


Het leven in Nederland is sinds vorige week compleet anders. Waar we vorige week nog volop druk waren met het organiseren van de dansfinale van groep 5-6, NL Doet en de koningsspelen, zijn al deze festiviteiten inmiddels afgezegd. De ontwikkelingen gaan zo snel dat niemand het meer kan bijhouden. We weten niet welke maatregelen er morgen of volgende week komen. Ik hoop boven alles dat dit bericht iedereen in goede gezondheid treft, want dat is prioriteit nr 1.

Organisatie
Afgelopen zondag bereikte ons het bericht dat wij de kinderen voorlopig niet zullen zien. In eerste instantie was er opluchting, we hadden op school namelijk veel behoefte aan duidelijkheid.
De tweede reactie was schrik, hoe moet het nu de komende weken? De kinderen hebben onderwijs nodig... We moeten zo snel mogelijk iets regelen!
Nu, een aantal dagen later is het thuisonderwijs (grotendeels) geregeld. Nu komt er bij ons het besef.
We zien de kinderen wekenlang niet.
Ik merk bij mezelf dat ik er een beetje verdrietig van word. Niemand van ons is het onderwijs in gegaan om thuis te kunnen zitten, juist de bedrijvigheid in een school, is iets waar wij blij van worden. De kinderstemmen in de klassen, het jongetje dat nog even snel naar de wc rent (want de les was zo leuk dat hij geen zin had om naar de wc te gaan...). Het is stil op school.

Contact
Heel graag houden wij contact met onze kinderen en horen wij hoe het thuis gaat.
Daarom heb ik een verzoek aan u als ouder. Houd ons alstublieft een beetje op de hoogte. Wij zoeken uiteraard zelf ook contact en zullen u op de hoogte houden over onze kant van het verhaal. Of misschien kan Peggy Corbeek, onze intern begeleider, iets voor u betekenen. In deze nieuwsbrief staan de contactmogelijkheden.

Tot gauw en hartelijke groeten namens het hele team van de Tweede Stee,

Geeske Bloemberg
gbloemberg@leerplein055.nl
belangrijk

Ophalen werk komende weken


Eerder deze week hebben wij aangegeven dat wij komende vrijdag een nieuw ophaalmoment zouden houden. Wij hebben besloten dat het beter is om nog 1 ophaalmoment te creëren en dan werk voor langere tijd mee te geven. Daarnaast kunt u komende dagen bericht krijgen van de leerkracht van uw kind (of misschien heeft u dat al gehad) over digitale verwerking van diverse vakken.

Nieuwe afspraak

Komende maandag, 23 maart tussen 09.00 en 11.00 uur, kunt u het werk van deze week inleveren en het nieuwe werk meenemen. Wij maken hierbij gebruik van dezelfde afspraken als afgelopen dinsdag:
* Minimaal 1,5 meter afstand houden, ook buiten als u even moet wachten
* Graag door de hoofdingang naar binnen en door de kleuteringang naar buiten

Mocht het, om welke reden dan ook, niet mogelijk zijn om op dit tijdstip te komen, geef dit dan door aan Geeske gbloemberg@leerplein055.nl. We kijken dan naar een passende oplossing

Contactmogelijkheden


Wij vinden het erg belangrijk om contact te houden met u als ouder, maar ook met de leerlingen. U zult begrijpen dat een bovenbouw groep op een andere manier contact kan hebben dan bijvoorbeeld een groep 2. Vandaar dat wij hebben besloten om iedere groep daarin vrij te houden. Wel hebben wij een aantal vaste afspraken gemaakt:

Iedere leerkracht is in principe per mail bereikbaar. Wel is het aan te raden om een vraag aan beide leerkrachten sturen, zodat één van hen kan reageren. De mailadressen staan onderaan deze nieuwsbrief.

Ook kan er telefonisch contact worden gehouden. Heeft u hier behoefte aan, stuur dan even een mailtje aan de leerkrachten. De leerkrachten zelf kunnen hierin uiteraard ook initiatief nemen.

Heeft u de Leerplein055-app al geïnstalleerd? Als het goed is, heeft u een (nieuwe) activatiemail gekregen. Wij zullen hier regelmatig iets in posten. Via chat kunt u een kort bericht aan de leerkracht typen. Deze laatste functie werkt als het goed is vanaf eind deze week.
Geen activatiemail gekregen en de app nog niet geïnstalleerd? Stuur even een mail aan Geeske.
eindtoets

Cito groep 8 gaat niet door


Wellicht heeft u gisteren het laatste nieuws gehoord, de eindtoets van groep 8 wordt dit jaar niet gehouden. Het advies dat leerlingen in groep 8 van de leerkracht hebben ontvangen, wordt aangehouden.
Het is voor ons ook de vraag hoe het verder de komende periode zal gaan. Ook de middelbare scholen hebben een extra taak, om de leerlingen in de brugklas extra te monitoren

Mailadressen:

Groep 1 en 2
akuper@leerplein055.nl
erijken@leerplein055.nl

Groep 3 en 4
mvandenbeld@leerplein055.nl
ragema@leerplein055.nl

Groep 5 en 6
gveldhoen@leerplein055.nl
rebbinge@leerplein055.nl
Groep 7
sborger@leerplein055.nl
ragema@leerplein055.nl

Groep 8
sborger@leerplein055.nl
ikruitbosch@leerplein055.nl

Intern begeleider
pcorbeek@leerplein055.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...