tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021

Informatie komend schooljaar

Op woensdag 24 juni zijn wij met het team bij elkaar geweest. In de ochtend hebben we met het huidige team het afgelopen jaar geëvalueerd. Na een gezamenlijke lunch, hebben wij met het team voor komend schooljaar de puntjes op de i gezet betreffende de organisatie. In deze nieuwsbrief zal dan ook veel informatie staan. In een latere nieuwsbrief zullen de studiedagen komen, omdat deze data nu nog niet bekend zijn.Komend jaar zal één en ander veranderen in ons team. Helaas moeten wij afscheid nemen van een aantal zeer gewaardeerde collega's. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, zal juf Gerda komend schooljaar op een andere school binnen Leerplein aan het werk gaan. Ook juf Hanneke zal niet als juf op school terugkeren; zij mag gaan genieten van een heerlijk pensioen.
Juf Sanne en juf Rimmy gaan vanaf augustus op andere scholen aan de slag. We hadden ze graag behouden voor onze school, helaas kwamen de uren van de vrijgekomen plekken niet overeen.
Tijdens de juffendag (waarover verderop meer) zullen wij een moment met de kinderen inplannen om afscheid te nemen van deze 4 zeer gewaardeerde krachten. Gelukkig kunnen we inmiddels ook al vermelden dat we twee nieuwe enthousiaste juffen hebben gevonden. Zij zullen zich in deze nieuwsbrief voorstellen.

Groepsindeling komend schooljaar


Groep 1-2:
Op maandag, donderdag en vrijdag juf Ellen, op dinsdag en woensdag juf Anouk
Groep 3-4:
Op maandag en dinsdag juf Mariëlle, op woensdag, donderdag en vrijdag juf Esmée. Groep 3 zal een aantal lessen per week bij groep 1-2 volgen. Op woensdag heeft juf Mariëlle ambulante uren om onder andere deze lessen aan te sturen. Het zal gaan om bijvoorbeeld een rekeninstructie en de verwerking hiervan. Ook kan het zijn dat een les motoriek (voorbereidend schrijven) gezamenlijk met de kleuters wordt opgepakt. Hoe dit exact eruit komt te zien, zal uitgelegd worden op de informatieavond.
Groep 5-6:
Op maandag en dinsdag juf Yvonne, op woensdag, donderdag en vrijdag juf Rozanne
Groep 7-8:
Op maandag, dinsdagmiddag en woensdag juf Liedy, op dinsdagochtend, donderdag en vrijdag juf Sandra

Op dinsdagochtend zal juf Liedy in meerdere groepen extra hulp bieden.
Op dinsdagmiddag zal juf Sandra taken als taalcoördinator op zich nemen.
Op woensdagochtend zal juf Geeske kinderen met rekentijgers begeleiden.
Op woensdagmiddag zal juf Rozanne taken als ict-coördinator op zich nemen.
Op vrijdagmiddagen zal regelmatig een crea-circuit worden gehouden met groep 5-8. Hierbij zullen juf Ellen en juf Irene ondersteunen.
Op dinsdag en donderdag hebben alle leerlingen gymles van juf Marijke.
Juf Marijke zal regelmatig aanwezig zijn om ondersteunend te werken bij meerdere groepen.
Juf Peggy (intern begeleider) zal iedere maandag en om de dinsdag aanwezig zijn.

Informatieavond schooljaar 2020-2021


Save the date!
Op dinsdagavond 8 september zullen wij een informatieavond houden voor alle klassen. Omdat wij nu nog niet weten hoe de corona-maatregelen er tegen die tijd uit zullen zien, zult u op een later moment bericht krijgen over de praktische invulling van deze avond.

Even voorstellen...

esmee
Hoi allemaal!
Mijn naam is Esmée Steenbergen, ik ben 39 jaar. Samen met mijn man en 2 dochters (6 en 4 jaar) woon ik in Ugchelen. Ik heb 14 jaar op de Berg en Bosschool gewerkt. Ik heb een aantal jaren groep 4, 5 en groep 1/2 gedaan. Toen ik de vacature voor groep 3/4 zag op jullie school werd ik meteen enthousiast! Na zoveel jaar op dezelfde school, was het voor mij tijd voor wat anders. Een nieuwe uitdaging.
Wat fijn dat de school mij ook graag wilde hebben! Vanaf volgend schooljaar zal ik op de woensdag, donderdag en vrijdagochtend in groep 3/4 staan. Samen met de kinderen, ouders en het team hoop ik een geweldige tijd te krijgen op de Tweede Stee! Ik heb er ontzettend veel zin in! Ik wens iedereen alvast een hele fijne vakantie!!

Groetjes van Esmée
yvonne
Hallo,
ik ben Yvonne Koldenhof, kom uit Klarenbeek en ben 34 jaar. Hier woon ik met mijn partner Nico en zoon Gijs in het groen met veel dieren om ons heen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en ben ik actief binnen het bestuur van Oranje Vereniging Klarenbeek. U kent vast onze kermis wel!
Wat leuk dat ik na de vakantie het team van De Tweede Stee mag versterken. Op maandag en dinsdag zal ik groep 5/6 begeleiden en hier heb ik veel zin in! Voor de zomervakantie zal ik alvast een aantal keer meedraaien om de school, de kinderen en het team te leren kennen, dus mogelijk ontmoeten we elkaar dan al. Zo niet, een fijne zomervakantie gewenst en tot augustus!
Groet!
letter L

Juffendag groep 1 t/m 7

Op donderdag 16 juli zullen wij onze gezamenlijke 'verjaardag' en de afsluiting van het schooljaar vieren. Wij vinden dat wij, na dit gekke jaar, wel iets extra's mochten organiseren! Wat we exact gaan doen is nog een verrassing, we kunnen alleen verklappen dat het iets leuks wordt voor alle groepen!
Wilt u toch een hint? Vooruit.... Dan krijgt u vast de beginletter van ons! Dit jaar mogen alle kinderen verkleed met de letter 'L'
Het eten en drinken wordt deze dag door de ouderraad en de leerkrachten verzorgd.

Studiedagen komend schooljaar

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag vast wilt weten welke bijzondere dagen er voor komend jaar in de agenda moeten worden genoteerd. Helaas zijn er nog gesprekken gaande met aanbieders van teamtrainingen. Zodra wij het overzicht compleet hebben, laten wij het via een aparte mail weten.

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...