tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2021
zak van sinterklaas

Heerlijk avondje...


De spanning is bijna voelbaar als je op school langs de klassen loopt... De sint is in het land, en wat brengt hij weer een heerlijke sfeer mee naar school!
In de onderbouw volgen wij het sinterklaasjournaal (de bovenbouw overigens ook, zij zijn net zo betrokken...)
Tijdens het journaal was er steeds een juten zak te zien, met iemand erin. En wat blijkt? Die zak is afgelopen weekend ook 's avonds op school geweest! Heel vreemd allemaal...
Ondertussen genieten wij op school nog even van de verwonderde snoetjes en de enthousiaste verhalen. De kinderen van groep 5 t/m 8 zijn al druk bezig met de surprise, denken jullie eraan dat deze op 2 december op school moeten zijn?

Team de Tweede Stee wenst u allemaal een heel fijn sinterklaasfeest!
image00017

Vooruitblik kerstviering

Wie had in maart gedacht dat we zelfs over de kerstviering zouden moeten nadenken... Wij niet in ieder geval!
Toch moeten we ook met dit mooie feest afwegingen maken om de kinderen een fijne en veilige viering te bieden. Hierbij hebben wij met name gekeken naar de extra toestroom van mensen, in het geval van een avond-viering.
Vandaar dat wij de kerstviering op vrijdagochtend houden. Wel in stijl: we beginnen namelijk al om 08.00 uur! Het is dan nog donker, waardoor ons plan beter tot haar recht komt. Meer informatie over de viering ontvangt u komende week via een aparte mail.
Alle kinderen zijn deze dag om 12.00 uur uit, zij hebben dan kerstvakantie tot en met zondag 3 januari.
4

Studiedag bewegend leren

Op 25 november hebben de leerkrachten van de Tweede Stee weer heel wat bijgeleerd. Het thema van deze dag was 'buitenlessen en bewegend leren'. Ons uiteindelijke doel hierbij is om de kinderen meer via bewegend leren (en dan het liefst buiten...) de basisvakken bij te brengen.
Deze studiedag was er eentje om in te lijsten. Want ook voor volwassenen is bewegen op het werk best fijn! We hebben heel veel tips en trucks geleerd waar we de komende tijd mee gaan uitproberen.
Op 26 april volgt een volgende studiedag met dit thema, we hebben er nu al zin in!
renske1

Voorleeskampioen!

Afgelopen dinsdag is in groep 7-8 de voorleeswedstrijd gehouden. Renske uit groep 7 heeft het mooiste voorgelezen en zal dus binnenkort bij CODA onze school mogen vertegenwoordigen! Zij neemt het daar op tegen andere voorleeskampioenen uit Apeldoorn en omstreken. Als ze daar ook wint, gaat ze naar de volgende ronde. Net zo lang tot ze misschien wel nationaal voorleeskampioen wordt!
Wij houden u uiteraard op de hoogte van dit evenement. Voor nu: gefeliciteerd Renske!

Mediamasters

In groep 7/8 zijn we in november bezig geweest met het project mediamasters. We hebben geleerd over fakenieuws, privacy, AR en VR, de voor- en nadelen van sociale media, online pesten en nog veel meer. Ook hebben we in groepjes een podcast, videoclip, game en een digitale krant gemaakt. De dik verdiende bits vlogen ons om de oren, maar helaas zijn we net niet in de prijzen gevallen. Wel is de krant (gemaakt door één van de groepjes) bij de top 3 van Nederland geëindigd! Onze naam wordt dan ook genoemd op de site van 'nieuws in de klas'. Kijk gerust eens naar onze inzending, we zijn er best een beetje trots op!

Mediamasters
3

Schimmenspel groep 5-6

Groep 5/6 onderzoekt voor het IPC-thema  diverse schilderijen, foto's en afbeeldingen. Hoe leuk is het om dat zelf iets te creëren? Zo is het natuurlijk erg leuk om met schaduwen een schimmenspel te maken. Komende week gaan de kinderen van groep 5-6 dan ook een heuse 'schimmenvoorstelling' geven aan groep 1-2!

Meer lezen

Agenda

16 okt
t/m
24 okt

herfstvakantie

25 okt

Studiedag, leerlingen zijn vrij

26 okt
t/m
5 nov

Oudergesprekken

30 okt

Tuinklusdag

31 okt

Start Wintertijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...