tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | januari 2020
2020

Welkom in 2020!


Ook al zijn we voor ons gevoel al midden in 2020, in werkelijkheid hebben we er pas een week of 2 op zitten. Gelukkig hebben we vorige week alle kinderen weer fris en fruitig op school mogen verwelkomen. Helaas bleek dit voor een aantal juffen niet het geval. We kampen momenteel met veel ziekte, wat uiteraard ook merkbaar is in de klassen. Tot nu toe lukt het ons nog om (soms met veel schuiven) de klassen te bemannen. We zullen ons uiterste best doen om het voor de kinderen zo rustig mogelijk te houden.

Het vinden van invallers is een steeds groter wordende uitdaging. Het lerarentekort komt steeds dichterbij. We kennen meerdere scholen die (regelmatig) klassen naar huis moeten sturen omdat er geen invalkracht beschikbaar is. De vaste leerkrachten komen regelmatig terug om toch in te vallen. Door deze extra inzet komt er steeds meer werkdruk te liggen bij de leerkrachten. Het logische gevolg is dat hierdoor de uitval alleen maar groter wordt.
Wij weten dat in de pers wordt aangegeven dat er door de overheid extra geld beschikbaar is gesteld. Dit klopt ook. Er bestaat echter een probleem dat al meerdere decennia zich aan het opbouwen is en waarbij juist op onderwijs alleen maar bezuinigd is. Toen de acties begonnen, stond het onderwijs niet op nul, maar op min 10. Langzaam komt er nu een inhaalslag. Op 30 en 31 januari sluiten de Leerplein-scholen hun deuren. Dit doen wij om de politiek ervan te overtuigen dat de achterstand omgebogen moet worden naar een mooie opbouw van kwaliteit. Kwaliteit voor ons onderwijs, en dus voor de kinderen. Want daar ligt nog steeds onze passie, daar gaan we voor!

Van de ouderraad


Het is alweer januari, en we hebben weer vergaderd. Prachtige activiteiten liggen in het verschiet!

NL Doet
Op zaterdag 14 maart doen we als school weer mee met NL Doet. We gaan de buitenboel weer flink aanpakken. Deze zaterdag is altijd een gezellige ochtend waar ouders en kinderen samen buiten klussen. Van groot tot klein, van vegen tot snoeien; voor iedereen is er wel een klus. Wie komt er helpen? Graag even aanmelden op www.nldoet.nl/klus/de-tweede-stee-klust. Het Oranjefonds, waarvan we (zeer waarschijnlijk) weer een financiële bijdrage van ontvangen, kan dan zien of we het gewenste aantal vrijwilligers halen.
We klussen van 9 tot 13 uur, dat is inclusief lunch.

Nieuwtje!
Na het daverende succes van Hotel de Tweede Stee in 2018, kunnen wij vol enthousiasme aankondigen dat er dit schooljaar wederom een Hotel de Tweede Stee georganiseerd gaat worden! Tegen een gering bedrag mogen alle kinderen die dat willen en durven van vrijdag 10 op zaterdag 11 juli gebruik maken van de faciliteiten van het Hotel.Meer informatie volgt uiteraard nog, maar noteer de datum alvast in de agenda!

Uitbreiding ouderraad
Vanaf heden zijn wij op zoek naar nieuwe leden in de ouderraad!Vind jij het leuk om feestjes voor te bereiden, heb jij hier tijd voor (over), ben je gemotiveerd, betrouwbaar en heb je toffe vernieuwende ideeën?
Dan zoeken we jou misschien wel!
Mail naar ordetweedestee@gmail.com en dan nemen we contact met je op.

Digitale jaarvergadering
Vanaf dit schooljaar zal onze jaarvergadering digitaal zijn. Meer informatie volgt via de mail.
DSC09808

Even voorstellen...


Mijn naam is Truus Hulleman en ik kom ook uit Loenen. Een aantal van jullie zal mij kennen van de tennis of als dorpsgenoot. Ik kom hier de komende tijd een aantal uren in de week meedraaien. Mijn 2 kinderen hebben hier vroeger ook op school gezeten en daarom leek het mij wel leuk, nu ik geen baan meer heb, …

Meer lezen
Truus
OLTO

Kaartjes voor de musical “Ronja, de roversdochter”

Na het succes van de musicals “de Notenkraker” en “Toffe Peer” brengt muziekvereniging OLTO zaterdag 15 februari 2020 “Ronja, de roversdochter” op de planken. De musical is gebaseerd op het boek “Ronja, de roversdochter” geschreven door Astrid Lindgren, ook bekend van Pippi Langkous.
Vanaf oktober zijn 17 enthousiaste kinderen wekelijks aan het oefenen onder leiding van toneeldocente Sandra Boogert. Het …

Meer lezen
wigwam en bizons

Nieuws van de Wigwam en de Bizons

Je hebt er vast al wel iets over gehoord, de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan de kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het prikkelt de fantasie en het bezorgt de kinderen veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari t/m 1 februari komen er kinderen …

Meer lezen

Foto's kerstfeest 2019

Het was weer een gezellig kerstdiner. Iedereen had wat lekkers mee gebracht en tezamen vormde dat een heerlijk buffet. Terwijl de kinderen lekker zaten te eten konden de de ouders iets drinken en eten in de Stee-o-theek. Aan het einde zongen alle klassen om de beurt nog een kerstliedje op het toneel. Allemaal hele fijne kerstdagen en een heel gezellig …

Meer lezen
Kerstfeest 2019
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...