tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | september 2021
informatieavond

Informatieavond

Vanavond, donderdag 9 september, was de informatieavond voor groep 1 t/m 8. Wat was er een mooie opkomst! Heel fijn om -coronaproof- toch bij elkaar te kunnen zitten.
Kon u er niet bij zijn en heeft u toch nog een vraag? Geef het even aan bij de leerkracht, dan zorgen we dat iedereen de goede informatie ontvangt.
ezel

Schoolreisje groep 1 t/m 6

Op 20 september is het zo ver; groep 1 t/m 6 mag weer op schoolreisje!
Het is kort geleden dat ze naar Dinoland zijn geweest, en toch nu alweer een schoolreisje. Hier hebben we bewust voor gekozen. Wij merken dat in het begin van het schooljaar de groepsvorming aandacht behoeft. Een gezamenlijke leuke activiteit kan dan goed helpen om weer andere contacten op te doen!
Begin volgende week ontvangt u meer informatie over het schoolreisje.

Even voorstellen...

Dit schooljaar hebben we een aantal nieuwe gezichten op school. Hieronder stellen twee mensen zich vast voor, in de volgende nieuwsbrief volgen nog wat meer berichten.
michael

Meester Michael - onderwijsassistent


Misschien heeft u mij al rond zien lopen door de school. Graag stel ik mij toch nog even aan u voor. Mijn naam is Michael Romein, 19 jaar oud en vanaf dit schooljaar werk ik als onderwijsassistent op “De Tweede Stee”. Afgelopen januari ben ik met succes geslaagd voor de opleiding onderwijsassistent niveau 4 en ben ik dit nieuwe schooljaar begonnen met de deeltijd opleiding PABO op het Saxion in Deventer.
In mijn vrije tijd ben ik graag aan het motorrijden, kaartspellen aan het doen, aan het badmintonnen of zit ik formule 1 te kijken. Ik ben dit schooljaar op dinsdag, woensdag en donderdag aan het werk en ben in alle klassen werkzaam. Mijn doel is dat alle kinderen zich vertrouwd bij mij voelen en wij samen een leerbare omgeving kunnen creëren om zo de ontwikkeling te bevorderen.
Groetjes meester Michael
titia

Juf Titia - stagiaire groep 1-2


Hallo! Mijn naam is Titia, ik ben 37 jaar en ik woon met mijn man en onze 2 kinderen (dochter van 7 jaar en zoon van 6 jaar) in Apeldoorn. Nadat ik meer dan 10 jaar als diëtist heb gewerkt in ziekenhuizen, merkte ik dat dat minder goed bij me was gaan passen in de loop van de tijd. Werken in het basisonderwijs heeft me altijd al aangesproken, en dit jaar heb ik besloten daar stappen in te gaan zetten. Ik ben dan ook dit schooljaar gestart met de 2-jarige deeltijd PABO bij Saxion in Deventer. Vanaf 14 september mag ik op dinsdagen komen stagelopen in groep 1-2, ik heb er zin in!
Naast mijn opleiding vind ik het fijn om in mijn vrije tijd af toe een rondje te gaan hardlopen en piano te leren spelen. Verder geniet ik er van om met mijn man, kinderen en vrienden leuke en gezellige dingen te ondernemen.
Ik kijk er naar uit om jullie en jullie kinderen te ontmoeten, tot snel!
afval

Afval op het plein

Wij zien de laatste tijd een toename van afval op het schoolplein. Regelmatig komen leerlingen (en andere jongeren) na schooltijd of in het weekend naar het schoolplein, vaak ook met chips of snoep dat bijvoorbeeld bij de Spar wordt gehaald. De verpakkingen worden vervolgens niet altijd opgeruimd. Ook is in de zomervakantie sprake geweest van enig vandalisme. Dit lijkt ons niet de bedoeling en het vandalisme is dan ook bekend bij de politie.
Wij bespreken dit uiteraard in de klassen. Wilt u dit ook eens met uw kind bespreken? Het schoolplein is om te spelen, niet voor de jeugd om te hangen. We zullen het samen netjes moeten houden.

Namens de ouderraad

Hoi allemaal, een nieuw schooljaar, een nieuw jaar met hopelijk allerlei leuke feesten en activiteiten.
In deze UDSG willen wij ons als OR graag voorstellen aan jullie en vertellen wat wij doen als
ouderraad.
ouderraad
De OR bestaat uit 7 leden:
Debby Bloemendal: moeder van Cas (groep 5), Milou (groep 4) en Jip
Janneke van de Brink: moeder van Guus (groep 7), Teun (groep 4) en Joep (groep 1)
Danielle Nieuwenhuis: moeder van Floor en Jort (groep 5)
Jannette Hinderks: moeder van Beau (groep 6) en Bram (groep 4)
Yvonne Hoenderdos: moeder van Daan (groep 7) en Xavi
Regien Nieuwland-Geerligs: moeder van Ruben (groep 1)
Charlotte van Brussel: moeder van Elias (groep 7) en Salome (groep 4)
Activiteiten
Afgelopen jaar waren wij niet zo zichtbaar, maar voorheen organiseerden wij samen met de school o.a. het Sintfeest, Kerstfeest, Koningsspelen, Paasfeest, NL doet, een klusochtend en een koekactie. Daarnaast hielpen wij mee met alle sportactiviteiten. Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder jullie. Ook dit jaar willen wij jullie weer vragen om mee te helpen bij deze leuke feesten en activiteiten. Dit schooljaar zal er een oproep in de klassenapp komen voor hulp. Het leuke en mooie aan het helpen op school, is dat je als ouder ziet wat je kind(eren) doet op school en zo ook meer betrokken raakt. Mochten er vragen zijn over bepaalde activiteiten of andere schoolgerelateerde vragen, schroom niet en spreek een van ons aan (of app ons).
Klassenapp - spelregels
Naast de Parro-app, is (of komt) er een klassenapp. Via de Parro-app zullen de juffen communiceren.
De klassenapp zal worden beheerd door iemand van de OR en een klassenouder. In deze app zal veel handige informatie gedeeld worden, zoals een reminder dat de schoolfotograaf er is, er wel of geen lunch is, welke leuke kinderactiviteiten in het dorp er zijn en of we samen een cadeautje voor de juf kunnen geven met juffendag etc.
Mocht je als vader en/of moeder toegevoegd willen worden aan de klassenapp, geef je nummer dan door aan onderstaande klassenouder/ beheerder van de klassenapp.
Groep 1-2 Janneke van de Brink 0646010491
Groep 3-4 Jannette Hinderks 0651007489
Groep 5-6 Danielle Nieuwenhuis 0612465422
Groep 7-8 Charlotte van Brussel 0625006325
De klassenapp is bedoeld als mededelingen app en wij willen hierin graag de volgende spelregels hanteren:
- Altijd vriendelijk blijven communiceren
- Geen of zo min mogelijk reacties op berichten
- Wat persoonlijk gecommuniceerd kan worden, doe dat vooral persoonlijk
app
Klassenouder
Een wens van de OR is om te gaan werken met klassenouders, ook Geeske heeft hiermee ingestemd.
Per klas worden er twee ouders klassenouder. Zij houden de lief en leed van een klas in de gaten,
maken nieuwe ouders wegwijs in school en regelen vrijwilligers voor de activiteiten. Daarnaast zal
een klassenouder ook het aanspreekpunt zijn van de juf.
Wij zoeken voor elke groep nog een klassenouder. Wie zou deze taak samen met de OR leden op
willen pakken? Geef dan je naam door aan ordetweedestee@gmail.com
reclame

Reclame

In het begin van het schooljaar ontvangen wij regelmatig reclame van verschillende aanbieders. Bijvoorbeeld een tijdschrift, een aanbieding voor Squla of Borre. Wij willen benadrukken dat dit vanuit deze aanbieders wordt meegegeven, dus niet vanuit school. U bent niet verplicht tot afname van abonnementen en dergelijke.
sport van de maand

Sport van de maand

De scholen zijn weer open en dat betekent dat Sport van de Maand 2021-2022 van Accres Sportstimulering ook binnenkort weer van start gaat!

Wat is Sport van de Maand?
De naam zegt het eigenlijk al. Elke maand bieden opgeleide trainers van verschillende verenigingen sportclinics aan om bepaalde sporten te (her)ontdekken en het bewegen van kinderen te stimuleren. Op de website van sportstimulering zijn alle clinics te vinden die aangeboden worden per maand.

Oud ijzer actie - gratis entree voor zwembad Malkander


Van Gerrevink draagt dagelijks bij aan het verbeteren van het milieu door middel van recycling. Ons bedrijf sluit zich aan bij de klimaatpelgrimstocht en geeft kinderen de kans om in de herfstvakantie (week 42) oud ijzer en metalen te komen inleveren. Kinderen kleuren hoe de toekomst eruit gaat zien en daarom richt Van Gerrevink de actie op de kinderen. Naast de vergoeding voor oud ijzer krijgen kinderen een gratis entreekaartje bij Zwembad Malkander.

Waar? Wanneer?
Van maandag 19 tot vrijdag 24 oktober 2021 kunnen kinderen van 07.30 uur tot 16.30 uur oud ijzer en metalen komen inleveren op het terrein van Van Gerrevink, Sint Maarten 2 in Apeldoorn. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen bij het storten en eventueel sorteren van de spullen. Vervolgens kunt u bij de kassa uw vergoeding én een voucher voor entree ophalen.

Voorwaarden
Deze voucher is geldig tot en met 31 januari 2022. Het minimale inleverbedrag van oud ijzer/metalen is €7,50 per kind. Maximaal één toegangsbewijs per kind.

Wat kunt u inleveren?
U kunt oud ijzer en metalen inleveren, zoals bijvoorbeeld een oude fiets, een stuk aluminium kozijn of ander aluminium, een oud hekwerk, lood, oude accus, velgen (zonder band), elektromotoren, koper (waterleidingen), zink (dakgoot), etc. Alle metalen zijn welkom.

Wat mag u niet inleveren?
Oude elektrische apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en drogers.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...