tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | oktober 2020
workshop eierdoos

Gekke tijden


Na een relatief rustige zomer, lijken we nu weer van persmoment naar persmoment te leven. Hoewel de leerlingen zich iedere keer weer flexibel tonen, merken wij toch ook wel de onrust die het met zich meebrengt.
We weten niet wat de minister-president ons komende week gaat vertellen, wel hopen we allemaal dat de basisscholen gewoon open blijven!
Toch kan het ook voorkomen dat een leerkracht een keer afwezig is en dat er geen vervanging beschikbaar is. Omdat wij het belangrijk vinden dat het onderwijs gewoon door kan gaan, hebben wij de diverse mogelijkheden voor onderwijs in een schema gezet. Dit schema zal ik morgen met u delen zodat u op de hoogte bent van ons 'draaiboek'.
Voor nu kijken we ook graag naar de mooie dingen die deze tijd te bieden heeft. En wat is er veel moois te vinden in Loenen! Geniet van de zon, de kleuren en wellicht ook diverse wandeling die komend weekend gemaakt gaat worden.
thumbnail_IMG_0584

Oudergesprekken


In de week van 9 november staan de oudergesprekken voor groep 1 t/m 7 gepland. Deze gesprekken gaan met name over het welbevinden op school.
Gezien de huidige situatie rondom Covid, voeren wij de gesprekken via Teams. U ontvangt binnenkort van de leerkracht van uw kind een planning voor de gesprekken. In deze mail wordt ook een link naar een Teams vergadering gestuurd. Deze link is voor iedereen hetzelfde. U kunt rustig al even van tevoren op 'deelnemen' klikken, ook als er voor u nog een ander gesprek gepland staat. U neemt dan namelijk even plaats in de wachtruimte. De leerkracht verleent u toegang zodra het tijd is voor uw gesprek.
Voor groep 3 t/m 7 vragen wij of uw kind ook kan aanschuiven tijdens het gesprek.
Het kan zijn dat u kort geleden al een gesprek heeft gehad met de leerkracht van uw kind. In dat geval kan in overleg worden besloten dat komend gesprek komt te vervallen.
schoolfruit

Schoolfruit


In de week van 11 november starten we weer met schoolfruit. Dit betekent dat de kinderen iedere woensdag, donderdag en vrijdag een stuk fruit op school krijgen.
Aan het begin van de week wordt in de midden- en bovenbouw een briefje opgehangen welk fruit voor die week gepland staat. De kinderen kunnen dit zelf aflezen.
Bij groep 1-2 wordt iedere week een foto van het fruitaanbod in de leerplein app gezet.
Het schoolfruit loopt tot in april.

Van de leerlingenraad

Voor de herfstvakantie hebben de kinderen in groep 5 t/m 8 verkiezingen gehouden voor de leerlingenraad. Daar is de eerste leerlingenraad van de Tweede Stee uit gekomen!
Hierin zitten:
Rajae (gr 8): voorzitter
Tomme (gr 8): communicatie
Mila (gr 7): secretaris
Renske (gr 7): penningmeester
Peter, Elinore, Jax en Fay (allen uit groep 5-6) nemen deel aan de leerlingenraad.

Eerste vergadering
Op vrijdag 16 oktober zijn we voor het eerst bij elkaar geweest. Het was leuk de eerste bespreking dat de eerste ideeën al meteen goed waren alleen er waren wel een paar mensen ziek. De juf heeft uitgelegd dat we een bedrag aan geld hebben per jaar . En als we 5 minuten langere pauze willen dan was het 25 minuten per week en dus 1000 minuten per jaar. En ga maar door. Maar we gaan wel kijken naar een oplossing. Ze heeft ons wel wat geleerd.
Namens de …

Meer lezen
Van de leerlingenraad
kascontroleur

Vanuit de ouderraad


In de vorige nieuwsbrief stond een oproep voor de kascontrole. We zijn heel blij dat Hajni Zwierlink (moeder van Thomas groep 5 en Lana groep 8) ons hierbij wilt helpen. Alvast bedankt Hajni!

Afgelopen jaren hebben wij vlak voor Sinterklaas een koekactie gehouden. Kinderen verkochten speculaas en koek, de opbrengst ging naar de schoolkas. Gezien de huidige situatie rondom Covid, vinden wij het niet verantwoord om de kinderen nu op pad te sturen. Vandaar dat de koekactie dit jaar helaas niet doorgaat.
Lyke

Even voorstellen: Lyke Lagerwey

Beste ouders.
Graag stel ik mij aan u voor. Sinds dit jaar ben ik aan basisschool ‘de Tweede Stee’ verbonden als School Maatschappelijk Werker (SMW).
Wat kun je van mij als SMW verwachten?
Soms merk je dat je kind zich niet helemaal prettig voelt, niet lekker in zijn of haar vel zit. Je kind is vaak boos, verdrietig of moe, lusteloos. Merk je iets van pestgedrag of dat je kind het lastig vindt om vriendjes te maken? Dat kan met school te maken hebben of er speelt misschien iets in de thuissituatie wat lastig is voor je kind. En als je er naar vraagt is er niets aan de hand of je kind wil er niets over zeggen. Soms weet je het dan als ouders even niet meer. Ook kan het zijn dat je zorgen om geld hebt, je kind wil bijvoorbeeld op een sport maar je hebt het geld …

Meer lezen

Dag van de Mantelzorg

Corona maakt alles anders. Ook de Dag van de Mantelzorg op 10 november. Juist nu is een hart onder de riem voor mantelzorgers hard nodig. In voorgaande jaren werden mantelzorgers uitgenodigd voor een voorstelling, workshop, high tea, filmavond e.d. Vanwege corona is dat niet mogelijk. Daarom organiseert de werkgroep Dag van de Mantelzorg (gemeente Apeldoorn, de Kap, Klein Geluk, MEE en Stimenz)  dit jaar voor mantelzorgers op zaterdag 14 november twee theatervoorstellingen die ze via een livestream kunnen volgen. Bijzonder is dat ook andere belangstellenden, familie, vrienden, beroepskrachten, vrijwilligers, mee kunnen kijken. Gewoon vanuit je eigen huis. Middagvoorstelling ‘Overeind’ 15.30 uur: Een interactieve voorstelling waar met humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt. Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen? Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor …

Meer lezen
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...