tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | september 2020
PHOTO-2020-08-31-08-51-13[2]

Eerste weken zitten erop...


Hoe snel gaat het, de eerste weken zitten er (bijna) alweer op. Weken die in het teken stonden van kennismaking, wennen aan elkaar en aan nieuwe regels.
Helaas maken de regels rondom corona het voor ons nog niet mogelijk om veel ouders tegelijk in de school te hebben. Vandaar dat de informatieavonden zoveel mogelijk online zijn gehouden. Dit ging niet overal even soepel, her en der liet de technologie ons nogal in de steek. Ik wil hiervoor dan ook oprecht onze excuses aanbieden.
Ik hoop dat u als ouder toch enige informatie mee heeft kunnen krijgen. Mocht u het gevoel hebben nog informatie te missen, wilt u dit dan alstublieft bij de leerkracht of bij mij aangeven?
In deze nieuwsbrief stelt een aantal nieuwe leerkrachten zich voor. Zo is er bij groep 1-2 een nieuwe collega gestart, staat bij groep 7-8 een meester als invalkracht en is er bij HVO een nieuw gezicht. Voor de volledigheid hebben wij de 'even voorstellen' van juf Yvonne en juf Esmée nogmaals in de nieuwsbrief gezet. Ook staat er een belangrijk bericht rondom de verkeersveiligheid. Wilt u dit goed lezen?

Vriendelijke groet namens team de Tweede Stee,

Geeske Bloemberg
belangrijk

Verkeersveiligheid


Afgelopen nieuwsbrief hebben wij ook de verkeersveiligheid rondom het brengen en halen aangestipt, wij merken echter dat dit niet voldoende is.
Wilt u op het plein bij het fietsenhok wachten om uw kind op te halen? De leerkrachten lopen met de leerlingen naar dit plein toe. De broers en zussen van kinderen van groep 1 en 2 gaan via de kleuteruitgang naar buiten.

Stagiaires

Sinds dit schooljaar zijn wij opleidingsschool voor Saxion Deventer. Dit betekent dat wij gedurende het schooljaar een aantal stagiaires van de PABO een opleidingsplaats bieden. Wij verwachten komend jaar twee of drie stagiaires te mogen verwelkomen.
Komende maandag zal juf Kirstin in ieder geval haar stage starten in groep 3-4. In de volgende nieuwsbrief stelt zij zich aan u voor.

Oprichting leerlingenraad

Wij gaan een leerlingenraad oprichten op school. Wij zijn zelf op dit idee gekomen. Omdat kinderen andere ideeën hebben dan volwassenen. Hier gaan wij een presentatie over geven in klassen 5 tot en met 8. En in groep 3 en 4 gaan we kort vertellen wat het inhoudt.
Dan komt de verkiezingsronde. Uit groep 5,6,7,8 worden 2 kinderen uitgekozen door de klas, en die komen dan in de leerlingenraad. De leerlingenraad heeft 1 keer in de maand vergadering samen met juf Geeske en het is onder schooltijd.
Wij hopen dat er hierdoor leuke aanpassingen op school toegevoegd worden.
Groeten van de oprichters van de leerlingenraad (Melinda, Luna, Eva, Milou)

Oh ja!


* Liever geen speelgoed mee naar school nemen;
* Graag een theedoek meegeven om tijdens de lunch als placemat te kunnen gebruiken;
* Graag namen in en op jassen/tassen/bakjes/bekers/bananen/pakjes/gymschoenen etc.
Dank namens ons allen!
mirjam

Even voorstellen: juf Mirjam

Ik stel me graag even aan jullie voor! Mijn naam is Mirjam Logtenberg, ik ben 48 jaar en woon met mijn man en twee kinderen (pubers) in Apeldoorn. In 1994 was ik klaar
met de PABO en ben toen begonnen met werken bij de kleuters. Later ook in het speciaal onderwijs in de middenbouw.
Toen mijn kinderen klein waren heb ik gekozen om een aantal jaar te stoppen met werken om meer tijd voor het gezin te hebben. Vorig jaar ben ik weer begonnen met invallen op de Heuvellaanschool, waar mijn zoon toen in
groep 8 zat. Ik heb vooral veel ingevallen bij de kleuters. Dat beviel me zo goed, dat ik graag weer zelf een eigen klas wilde. En gelukkig mag dat bij de Tweede Stee! In de zomervakantie ben ik aangenomen en ik heb het erg naar mijn zin!

daley

Even voorstellen: meester Daley


Mijn naam is meester Daley en ik vervang op de dinsdag, donderdag en vrijdag juf Sandra in groep 7/8.
Ik ben 24 jaar en woon in Duiven. Vorig schooljaar heb ik gewerkt in groep 8 op IKC Joannes in Groessen.
In mijn vrije tijd doe ik aan fitness en ga ik graag op reis. Helaas is het tweede momenteel iets minder mogelijk.
Plezier in leren vind ik erg belangrijk.
Ik hoop er samen met de kinderen een leerzame tijd van te maken. Als u vragen heeft kunt u die altijd stellen.
Evelien

Even voorstellen: juf Evelien (HVO)

Langs deze weg stel ik mijzelf even voor. Mijn naam is Evelien Geerdink, januari 2020 ben ik verhuisd van de randstad naar Diepenveen. De weidse omgeving, de rust en vriendelijkheid van de mensen spreken mij erg aan. Na het afronden van de vakopleiding tot vakdocent HVO verzorg ik sinds 2012 met veel plezier de HVO-lessen op verschillende openbare basisscholen. Ik ben moeder van twee zoons van 16 en 20 jaar. Naast docent ben ik grafisch vormgeefster en OR lid van stichting HVO primair. In de lessen probeer ik met de onderwerpen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de kinderen. Specifiek aan de HVO-lessen is de dialoog. De kinderen worden op speelse wijze aangemoedigd om met elkaar te delen wat ze denken, voelen, willen en doen. Onderwerpen die het komende half jaar onder andere aan bod zullen komen zijn: vriendschap, omgaan met veranderingen, kinderrechten en vragen stellen (socrates). …

Meer lezen
esmee

Even voorstellen: juf Esmée

Hoi allemaal! Mijn naam is Esmée Steenbergen, ik ben 39 jaar. Samen met mijn man en 2 dochters (6 en 4 jaar) woon ik in Ugchelen. Ik heb 14 jaar op de Berg en Bosschool gewerkt. Ik heb een aantal jaren groep 4, 5 en groep 1/2 gedaan. Toen ik de vacature voor groep 3/4 zag op jullie school werd ik meteen enthousiast! Na zoveel jaar op dezelfde school, was het voor mij tijd voor wat anders. Een nieuwe uitdaging. Wat fijn dat de school mij ook graag wilde hebben! Vanaf volgend schooljaar zal ik op de woensdag, donderdag en vrijdagochtend in groep 3/4 staan.
yvonne

Even voorstellen: juf Yvonne

Hallo, ik ben Yvonne Koldenhof, kom uit Klarenbeek en ben 34 jaar. Hier woon ik met mijn partner Nico en zoon Gijs in het groen met veel dieren om ons heen. In m'n vrije tijd ben ik graag buiten en ben ik actief binnen het bestuur van Oranje Vereniging Klarenbeek. U kent vast onze kermis wel!
Wat leuk dat ik inmiddels het team van De Tweede Stee mag versterken. Op maandag en dinsdag begeleid ik groep 5/6, we hebben al een aantal gezellige dagen achter de rug!
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...