tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | november 2021

Cultuureducatie op de Tweede Stee

Op 30 september j.l. is op feestelijke wijze het startschot gegeven voor onze deelname aan onze deelname cultuureducatie.
We gaan een vierjarig traject met elkaar aan om cultuureducatie te versterken, een vaste plek te geven in ons onderwijs en daarmee duurzaam te verbeteren. Een en ander zal voor onze school gecoördineerd worden door juf Rozanne.
Om dit zichtbaar te maken hebben we het bordje "wij zijn een CMK school" gekregen(inmiddels bevestigd bij de voordeur).
Cultuureducatie op de Tweede Stee
Trots!

Trots!

In deze nieuwsbrief willen wij graag een aantal zaken benoemen waar we trots op mogen zijn.

KIVA
Op de Tweede Stee werken we met het programma KiVa.
KiVa is een preventief, schoolbreed programma, gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.
Het programma zet in op positieve groepsvorming zodat iedereen met plezier naar school gaat. 2x per jaar monitoren we o.a. het welbevinden van de kinderen. Onze school scoort al jarenlang hoog als het gaat om het welbevinden van de leerlingen. In onderstaande figuur kunt u zien hoe de leerlingen scoren op school (blauw) en in de klas(rood).
Hoe hoger de kinderen scoren, hoe beter zij het naar hun zin hebben op school en in de klas.

AUDIT
Donderdag 28 oktober j.l. hebben we een interne audit gehad op de Tweede Stee. De fijne sfeer op onze school werd ook door de leden …

Meer lezen

Sinterklaas nieuws vanuit Loenen

Hallo lieve kindjes,

Op zondag 14 november 2021 komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Loenen. Dit jaar zal het Sinterklaasfeest starten om 13:15 uur tegenover Pluryn bij de kabelbaan in de Molenbeek.
De Pietjes kunnen niet wachten om er met jullie een feestje van te maken. We ontvangen samen met jullie Sinterklaas om 13.30 uur. Zal het hem lukken om de schatkist te vinden?

Dit jaar zal de route iets anders zijn, namelijk: Via de Molenbeek lopen we langs de tandartspraktijk richting de Spar. Daar gaan we rechtsaf de Eerbeekseweg op om vervolgens de Horstweg in te slaan. Vervolgens gaan we opnieuw links de Hackfortweg in en lopen we via De Kempe naar de Brink.

Vanwege de geldende coronaregels wordt er bij de ingang De Brink gecontroleerd op een QR-code in combinatie met uw ID-bewijs. Toegangsbewijzen zijn niet aan de deur te verkrijgen en het is niet mogelijk in …

Meer lezen
Sinterklaas nieuws vanuit Loenen
Nieuws uit groep 7/8

Nieuws uit groep 7/8

Week van de Mediawijsheid (4 t/m 12 november)
Samen Sociaal Online

Tijdens de Week van de Mediawijsheid doen de leerlingen van groep 7 en 8 mee aan MediaMasters.
Met deze serious game maken de kinderen spelenderwijs kennis met de kansen en gevaren van media. Ze gaan aan de slag met verschillende opdrachten over onderwerpen, zoals: WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws. De klas die de meeste bits (punten) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint mooie prijzen. MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.
Dit jaar draait de #WvdM om de vraag: hoe houden we het samen sociaal online? Door heel het land vinden in buurthuizen, bibliotheken en scholen verschillende activiteiten plaats.
Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.weekvandemediawijsheid.nl..

Het IPC thema waar we mee gestart zijn heet ICT en computers. Deze sluit heel mooi aan bij de doelen waaraan we werken in de week van de media wijsheid. We leren te begrijpen hoe …

Meer lezen
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...