tweede-stee
nieuwsbrief Tweede Stee | mei 2021
zij-aanzicht school

Mooie tijden komen eraan!


Na een heftige periode gaat het nu gelukkig steeds beter met de besmettingen in Nederland. Ook in Loenen is de rust aardig wedergekeerd; de laatste tijd zijn er geen nieuwe besmettingen geconstateerd! Natuurlijk geeft dit een gevoel van voorzichtig vertrouwen, waardoor we langzaam maar zeker richting meer versoepelingen kunnen kijken.

Kamp groep 7-8
Het plan was om met groep 7-8 naar Ameland te gaan. Omdat je dan afhankelijk bent van openbaar vervoer, hebben de drie schoolbesturen in Apeldoorn aangegeven dat een kamp naar de Waddeneilanden niet is toegestaan. Gelukkig hebben we nog wel iets dichterbij kunnen vinden, dus het kamp voor groep 7 en 8 gaat gewoon door! Er worden al druk plannen gemaakt, zodra er meer bekend is hierover informeren wij hier de ouders van 7-8 over.

Schoolreisje groep 1 t/m 6
Voor het schoolreisje zijn we nog aan het puzzelen over de invulling van deze dag. Wel kunnen we aangeven dat er in ieder geval een speciale invulling komt voor groep 1 t/m 6. Hoe en wat krijgt u zo snel mogelijk van ons te horen! Het schoolreisje staat gepland op woensdag 16 juni.

nl doet

Van de ouderraad

NL Doet!
Eindelijk mogen we weer, klussen op school! Als vanouds (nou ja, bijna dan...) gaan we zorgen dat het er rondom onze mooie school weer keurig uit ziet. Wie komt er helpen klussen? Meld je dan even aan via; De Tweede Stee klust! | NLdoet
We hebben voor iedereen wel een klus; van zand scheppen tot snoeien, van verven tot harken. Kinderen zijn natuurlijk welkom. Handig zelfs, als ze trekkers/ skelters met aanhangers meenemen!

Nieuwe leden

In een vorige UDSG deden we een oproep voor nieuwe leden. Helaas heeft hier nog niemand op gereageerd. Toch zijn we voor het nieuwe schooljaar wel dringend op zoek naar nieuwe leden om ook het komende jaar weer fijne feestjes te kunnen organiseren. Want dat is wat we doen; samen met de juffen en meester alle jaarfeesten organiseren. Mocht je vragen hebben, mail ons gerust op ordetweedestee@gmail.com. Bel je liever? Dan mag dat naar Bea op 06-51648979.
tuingereedschap

Cadeautje


Alweer een tijd geleden, maar wat hebben we een leuke Koningsspelen gehad op 23 april! Gelukkig viel het weer ook mee en konden we alle activiteiten goed uitvoeren.
Daarnaast kreeg de school nog een ontzettend leuk cadeau namens de ouderraad: een grote rolemmer met allerlei tuingereedschap erin. Hiermee kunnen de kinderen allemaal helpen om ons mooie terrein een beetje netjes te houden.
Bedankt ouderraad!!
weekendkring

Weekendkring bij groep 1-2

In groep 1/2 wordt op de maandagochtend altijd verteld over het weekend. Een kwartier stil zitten en stil naar elkaar luisteren is soms nog lastig. Vandaar dat wij een nieuwe werkvorm hebben uitgeprobeerd in de klas. Hierbij mochten de kinderen in het klaslokaal rondlopen, terwijl de juf in haar handen klapt. Wanneer de juf stopt met klappen zoeken de kinderen een maatje aan wie zij vertellen over hun weekend. Dit werd een paar keer herhaald, zodat de leerlingen even lekker konden kletsen met elkaar. De kinderen vonden het erg leuk! Juf Kirsten

Meester- en juffendag 2021

Meester- en Juffendag 2021! De letters die dit jaar centraal stonden waren de F en de V. Wat waren alle kinderen gaaf verkleed! De kinderen hebben verschillende activiteiten gedaan vandaag: ze kregen een clinic freestyle voetbal van Rowdy Heinen, hebben fotolijstjes gemaakt, het 15-vragenspel gespeeld en ook nog film gekeken. Het was een geslaagde dag!Klik hier om naar het fotoalbum te gaan

Meer lezen
Meester- en juffendag 2021
Bezoek Ereveld Loenen

Bezoek Ereveld Loenen

Thijn en Job hebben namens de klas bloemen gelegd bij het Monument van de onbekende Verzetsstrijder.

Meer lezen

Koningsspelen 2021

De Koningsspelen waren weer een groot succes dit jaar. Ondanks de Corona maatregelen wisten we er weer een mooi feestje van te maken voor de kinderen. Hieronder kunt u het geweldige filmpje bekijken wat is gemaakt met behulp van een drone. Met dank aan Mark Rutenfrans voor het maken en monteren van de beelden. Via deze link: Koningsspelen 2021 komt u bij het fotoalbum https://youtu.be/xJBSeYT3TiE

Meer lezen
Koningsspelen 2021

Agenda

12 jul
t/m
23 aug

Zomervakantie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...