Dag van de Mantelzorg

donderdag 29 oktober 2020

Corona maakt alles anders. Ook de Dag van de Mantelzorg op 10 november. Juist nu is een hart onder de riem voor mantelzorgers hard nodig.

In voorgaande jaren werden mantelzorgers uitgenodigd voor een voorstelling, workshop, high tea, filmavond e.d. Vanwege corona is dat niet mogelijk. Daarom organiseert de werkgroep Dag van de Mantelzorg (gemeente Apeldoorn, de Kap, Klein Geluk, MEE en Stimenz)  dit jaar voor mantelzorgers op zaterdag 14 november twee theatervoorstellingen die ze via een livestream kunnen volgen. Bijzonder is dat ook andere belangstellenden, familie, vrienden, beroepskrachten, vrijwilligers, mee kunnen kijken. Gewoon vanuit je eigen huis.

Middagvoorstelling ‘Overeind’
15.30 uur:

Een interactieve voorstelling waar met humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt.

Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen? Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor een ander? ‘Overeind’ maakt de dilemma’s en zorgen waar mantelzorgers mee te maken krijgen voelbaar.

De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van mantelzorgers en geschikt voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt.

Avondvoorstelling ‘Die andere ouders doen ook maar wat. Special!’
19.30 uur:

Opvoeden en ouderschap van zorg-intensieve kinderen.

Een herkenbare en pakkende voorstelling die ouders van kinderen die net dat beetje extra vragen zeker zullen herkennen. Maar hoe doe je het eigenlijk, dat opvoeden? Hoe vaak heb je het over de worsteling om het goed te doen? Over de ontroering, de verwondering en de trots wanneer je weer een stapje verder komt of je kind je ineens verrast? En wat doe je met alle goed bedoelde adviezen die je krijgt?

Deze speciale theatervoorstelling is mede georganiseerd door een werkgroep van moeders van kinderen met intensieve zorg en het speciaal onderwijs de Zonnehoek.

Aanmelden kan vanaf 17 oktober t/m 12 november via www.dekap.nl/mantelzorg/dagvandemantelzorg

Via een link kunt u de voorstellingen bijwonen.

Delen via