Roefeldag

vrijdag 19 mei 2017

Roefelen in Loenen!

Wist u wat u later wilde worden? Juf, brandweer man/vrouw, piloot, huisarts, soldaat of misschien wel voetballer of het beroep van uw vader of moeder. Bent u ook geworden waarvan u droomde? Of heeft u voor een ander beroep gekozen waarvan u toen nog niet wist dat het bestond? Uw kinderen dromen vast ook over een prachtig beroep of ze hebben nog geen enkel idee, dat kan ook.

Vier enthousiaste ouders met kinderen op één van beide bassischolen, hebben het initiatief genomen om een Roefeldag te organiseren in Loenen. Misschien heeft uw kind er al thuis over verteld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ‘snuffelen aan’, ‘ontdekken van ’ de grote-mensen-wereld.

Op Woensdagochtend 14 juni 2017 vindt de eerste Roefeldag Loenen plaats. Alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van beide Loenense basisscholen nemen hieraan deel. Deze ochtend bezoeken zij in groepjes op de fiets twee bedrijven, organisaties of instellingen waar zij een kijkje achter de schermen kunnen nemen en mogelijk gaan zij ook actief mee helpen. Op deze manier kunnen zij zich oriënteren op verschillende beroepen in de volwassen wereld en kan het hen helpen in de keuze voor een beroep in hun toekomst. Ruim 30 bedrijven, organisaties en instellingen uit verschillende sectoren doen mee en openen hun deuren voor de kinderen op 14 juni!

Het Roefelcomité heeft de kinderen in de klas uitleg gegeven over de Roefeldag en hoe zij zich met een groepje en een volwassen begeleider (> 18 jaar) kunnen aanmelden via de website www.roefeldag-loenen.nl . Heeft u de Roefelkrant al gezien? De kinderen hebben de krant ontvangen waarin informatie staat over het programma en de deelnemende bedrijven (Roefelplaatsen).

Om de ochtend veilig te laten verlopen, gaat met elk groepje kinderen één volwassen begeleider (> 18 jaar) mee. Daarom wordt er een beroep gedaan op u. Bent u als ouder (met of zonder kinderen in groep 5 t/m 8) enthousiast of is er een opa of oma, oom of tante, oudere broer of zus die een groep wil begeleiden op de fiets en ook wel eens achter de schermen van een bedrijf wil kijken? Laat het weten aan uw kind en/of de school. Begeleiders kunnen elkaar ook aflossen. Het gehele programma duurt van 08.30-12.15 uur, voor de bezoektijden aan de bedrijven zie de Roefelkrant of op de website. Een aantal dagen voor de Roefeldag ontvangen de begeleiders en de bedrijven het bezoekprogramma.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website www.roefeldag-loenen.nl. Hier leest u ook over hoe het zit met de verzekering. Heeft u een vraag, mail het Roefelcomité (info@roefeldag-loenen.nl) of spreek hen aan op school!

* De Tweede Stee: André Zeijseink & Ron Koekkoek

* De Poort: Patricia Koopman & Nynke Coops-Draisma

Delen via