Juffendag met een L

donderdag 16 juli 2020

Vandaag was het weer juffendag. Alle juffen vierden hun verjaardag. Alle kinderen konden verkleed komen en er waren weer hele leuke ideeën met de letter L.  Lego, love, loodgieter, loonwerker, living doll, lieveheersbeestje, luipaard, leeuw, lila, lulu, lama, lolly, leeuwentemmer, lekker fout, letter, lolsmurf etc etc.

De dag begon in de klas en daar mochten de kinderen een cadeautje of tekening aan de juf geven. daarna werd iedereen in de Stee-o-theek verwacht waar Evelien Hoekman klaar stond.

Dat was een grote verrassing want Evelien heeft dit jaar meegedaan aan “Legomasters”.

Ze vertelde het een en ander over de tv uitzendingen en liet filmpjes zien. Ook vertelde ze dat ze het liefst met Duplo bouwt en dat knikkerbanen haar favoriet zijn.

De kinderen werden in groepjes verdeeld en kregen twee bakken met lego en een grondplaat. In de ene bak zaten bouwblokjes en in de andere zaten verschillende bochtjes voor de knikkerbaan.

Als ze de knikkerbaan af hadden kregen ze een nieuwe uitdaging. Bv bouw de knikkerbaan met alleen maar blauw en rood, of gebruik 15 halve bochten.

De kinderen vonden het erg leuk om te doen en het was moeilijker dan ze dachten.

Als lunch kregen ze Lekkere patat met kipnuggets en een frikandelletje.

Na de lunch werd er even stil gestaan bij het afscheid van een aantal juffen. Juf Gerda heeft een baan gevonden bij de Vliegenier, Juf Sanne heeft een baan gevonden bij de Parkenschool  en Juf Rimmy gaat op een school in Doetinchem werken. Voor Juf Hanneke was het de laatste schooldag en zij gaat lekker van haar welverdiende pensioen genieten.

In de middag was het tijd voor een Loopspel, door de hele school waren letters verstopt en aan de hand van foto’s moesten die in goede volgorde gezocht worden. Tot slot werden ze nog getrakteerd op een ijsje door juf Hanneke.

 

Delen via