Kinderboekenweek bij de Tweede Stee

woensdag 2 oktober 2019

Vandaag is de Kinderboekenweek officieel begonnen, Reis mee! Wat was het leuk dat veel kinderen hun favoriete leesboek mee naar school hebben genomen. De conducteur heeft veel boeken kunnen ‘bliepen’ bij binnenkomst. Had je geen lievelingsboek bij je, dan kan dat natuurlijk nog op een andere dag.

Opening kinderboekenweek
Gisteren hadden we Marsu en Pilami te gast op school, de dikke vrienden van vorig jaar kwamen bepakt en bezakt aan. Ze gingen op reis…  De koffers zaten vol en rugtassen met allemaal boeken. In die boeken gingen de hoofdpersonen ook allemaal op reis, we zijn benieuwd hoe het zal verlopen. Elke klas heeft een voorleesboek uit de tas gekregen voor in de groep. Alle juffen hadden ook een koffer meegenomen en deze waren gevuld met bijzondere spullen. Als u een indruk wilt krijgen van hoe de opening is verlopen, dan staan er leuke foto’s op de site!

Prijsvraag
Marsu en Pilami hebben een prijsvraag bedacht. Ze waren erg onder de indruk van de mooie leeshal in de school, maar vinden dat hij minstens zo’n mooie naam heeft verdiend.  Wie bedenkt er een mooie/leuke/grappige/interessante naam voor onze nieuwe leeshal?? Uw kind mag zijn/haar idee inleveren in de doos in de hal. Wie weet wordt hij zelfs uitgekozen en ziet het zijn idee straks prijken op een mooi uithangbord.

Zwerfboeken
Vandaag, 2 oktober, is de conducteur langs alle klassen gelopen om het idee van het kinder zwerfboek uit te leggen. Bij de ingang van de kleuters en bij de hoofdingang is een plek voor de zwerfboeken. Wat is het en wat houdt het in? Heeft uw kind thuis een boek wat het niet meer leest, maar wat het wel graag aan andere kinderen wil laten lezen, dan kan dat boek een zwerfboek worden. Op school plakken we een sticker op het boek en deze krijgt dan een plekje in de zwerfboeken kast. Zwerfboeken mogen mee naar huis genomen worden, maar moeten wel weer ingeleverd worden op een zwerfboeken plek. In NL zijn meerdere zwerfboekenstations. In de omgeving kunt u die vinden bij ons op school, op de Poort, bij Kiboe, of Landal Coldenhove. Het boek van uw kind kan dus echt op reis gaan. Voor meer informatie kunt kijken op de site van kinderzwerfboeken.

Tijdens de Kinderboekenweek is er extra aandacht voor lezen in de groepen, maar ook voor schrijven en illustreren. In de klassen wordt een schrijfwedstrijd georganiseerd voor groep 5 t/m 8 en een tekenwedstrijd voor groep 1 t/m 4. Wie zijn er straks de winnaars van de gouden penseel en de gouden griffel bij ons op school? We houden u op de hoogte!

Delen via