Koningsspelen 2017

vrijdag 21 april 2017

Koningsspelen 2017

Geslaagde Koningsspelen op basisschool de Tweede Stee.

21 april heeft basisschool de Tweede Stee uit Loenen weer meegedaan met de Koningsspelen.

Na een heerlijk koningsontbijt en het dansen van het dansje Okido zijn alle kinderen verder gegaan met de sportieve activiteiten.

Elke groep heeft meegedaan aan de volgende clinics: Gymmen bij Gymnastiek vereniging de Kempers, Dansen bij dansstudio Move It en de kinderen hebben kennis gemaakt met de survival sport op een parcours van de Hoenderrun. Daarnaast heeft ook elke groep meegedaan aan de sponsorloop. Ze hebben 25 minuten de tijd gehad om zoveel mogelijk rondjes rond de school te rennen. Hiermee hebben ze gezamenlijk het mooie bedrag van bijna € 1500,00 euro opgehaald! 1/3 wordt gedoneerd aan Serious request en 2/3 wordt voor school gebruikt om o.a. een nieuwe geluidsinstallatie aan te schaffen.

Op deze dag hebben we ook de officiële start aangekondigd  voor “Serious Request”. Wij zijn een van de eerste scholen die al bezig is met het inzamelen van geld voor dit goede doel.Gedurende dit schooljaar en volgend schooljaar kunnen kinderen, ouders en leerkrachten initiatieven aandragen om geld in te zamelen voor “Serious Request”. Deze acties kunnen ook gesteund worden via de website van 3FM. Met een thermometer wordt er bijgehouden welke acties er gedaan zijn en hoeveel geld dit heeft opgeleverd. Eind december staat het glazen huis in Apeldoorn en dan zullen een aantal kinderen en leerkrachten de cheque aan de Dj’s overhandigen

Ter afsluiting van deze ochtend kregen alle kinderen een broodje knakworst en een goody bag mee naar huis met mooie attenties hierin.

Deze mooie sportieve ochtend is mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de ouderraad en de vakleerkracht lichamelijke opvoeding Marijke Hollak, Jumbo Eerbeek, Hoenderrun,Survival vereniging Avontuurlijk Hardlopen ,Gymnastiek vereniging de Kempers, Dansstudio Move It en Activiteiten restaurant en midgetgolfbaan de Krim.

We kijken terug op een geslaagde en sportieve ochtend.

Delen via