Nieuws uit groep 3-4

dinsdag 11 februari 2020

IPC
Voor IPC zijn we bezig met het thema ‘speelgoed’.
Binnen dit thema van IPC hebben de kinderen goed nagedacht over wat nu eigenlijk goede vragen zijn en welk antwoord er bij die vragen zouden passen. Zo willen we graag leren hoe het speelgoed van vroeger eruit zag. In de klas zijn we nu interviews aan het voorbereiden. Ouders kunnen dus binnenkort een professioneel interview van uw kind verwachten. U begrijpt dat het vastleggen op papier voor veel kinderen uit groep 3-4 een uitdaging is. Vandaar dat we ook aan het oefenen zijn hoe je een filmpje kunt opnemen, en hoe je een mooie fotoreportage kunt maken. Wordt vervolgd!

Groep 3
Groep 3 heeft kern 6 afgerond en is inmiddels gestart met kern 7. Alle letters zijn nu aangeboden en ze hebben al super hard geoefend! Vanaf nu gaan de kinderen oefenen met klanken als -ng, -nk, sch- en ch. Ook langere samengestelde woorden komen aan bod.
Het blijft belangrijk om veel kilometers te maken met lezen, dus het is fijn als u thuis ook met uw kind blijft lezen. Dit kan bijvoorbeeld met de bladen die de kinderen mee naar huis nemen, een leesboekje of met ZOEM via de computer.

Uilskuiken
Komende donderdag gaat groep 3-4 naar de voorstelling ‘Uilskuiken’ in het Orpheus theater in Apeldoorn. Juf Rimmy heeft daarvoor met de klas ‘body percussie’ geoefend. Hierbij maak je met je eigen lichaam een muziekstuk. In maart volgen er nog 3 muzieklessen naar aanleiding van de voorstelling, deze worden door een gastdocent gegeven.

Groep 4
Het automatiseren van de tafels in groep 4 gaat door. Het is fijn als u thuis met uw kind af en toe de tafels van 1,2,3,4,5 en 10 wilt oefenen. Ook het klokkijken (analoog, dus met de wijzerplaat) is nog best lastig soms. We zijn nu bezig met hele en halve uren, en met de kwartieren. Er wordt dus hard gewerkt in groep 4!

Delen via