Tweede Stee gaat digitaal!

donderdag 15 juli 2021

Tweede Stee gaat digitaal!

Afgelopen jaar hebben wij een teamtraining gevolgd voor goede lessen en hoe wij goed kunnen afstemmen op de behoeften en de verschillende niveaus van de kinderen. Na veel methodes te hebben bekeken en geprobeerd, zijn wij tot een belangrijke conclusie gekomen; bij al deze methoden moeten de kinderen zich aanpassen aan de methode. Dit past niet bij onze visie op onderwijs.

Vandaar dat wij komend jaar vanaf groep 3 met Snappet gaan werken. Dit is een digitale verwerkingsmethode waarbij de methode zich dus aanpast aan de behoeften en het niveau van de leerling. Precies andersom dus! En precies wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs.
De leerkracht kan de ontwikkeling van het kind zeer nauwkeurig volgen en hierdoor tijdig signaleren en extra aandacht geven. De leerkracht heeft een dashboard en ziet in één oogopslag wanneer een leerling hulp nodig heeft. Ook het nakijken van schriften is verleden tijd. De leerkrachten hebben meer tijd voor individuele aandacht en voor het voorbereiden van de lessen.

In de laatste week van de zomervakantie krijgen wij een teamtraining zodat we goede afspraken kunnen maken in alle klassen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kinderen alleen maar achter een laptop zitten, daar zijn ze veel te jong voor. Een goede afwisseling en balans tussen digitaal en papier is wat ons betreft heel belangrijk.

Om u als ouder ook een goed beeld te geven van de methode, zullen wij tijdens de informatieavond van 9 september een presentatie over Snappet verzorgen. Meer informatie over deze avond volgt begin van het schooljaar, maar vast in de agenda zetten kan dus geen kwaad!

Delen via