nieuwsbrief De Tweede Stee 13 januari 2017

Een goed jaar gewenst

Ook al zitten we alweer een tijdje in het nieuwe jaar, we willen niet nalaten u het allerbeste toe te wensen voor 2017! Daar hoort natuurlijk gezondheid bij en verder al wat wenselijk is!

We zoeken een plekje voor de kerstbomen

Het nieuwe jaar is begonnen, de kerstspullen zijn weer opgeruimd. Alleen de kerstbomen worden nog even gebruikt in de hal bij de groepen 1-2 en 3-4. We komen ook daar binnen in een winterse sfeer. Echter straks willen we ook graag de bomen opruimen en....... daar ontbreekt ons toch de ruimte voor. Is er iemand met een plek voor de bomen? Een zolder op een grote schuur, in een kelder. Kortom we zoeken een plekje voor de kunstkerstbomen. Heeft u ruimte en kunt u daar de kunstkerstbomen kwijt? Juf Irene hoort het graag van u.

Cito toetsen

Januari is de maand waarin de M(idden) toetsen van ons Cito Leerling Volgsysteem worden afgenomen. We proberen hier zo ontspannen mogelijk mee om te gaan. Toch merken we dat kinderen hiervoor soms gespannen zijn. Dat is eigenlijk jammer, je kunt immers op deze toetsen geen onvoldoende scoren. Toetsen geven aan hoe de ontwikkeling van een kind verloopt. Ook kijken we of een kind zich ontwikkelt, of het vooruitgang laat zien. Die vooruitgang kan plaats vinden binnen het vaardigheidsniveau A t/m E of I t/m V. Ook in het laagste niveau kan een kind vooruit gaan, maar het blijft wel een laag niveau. Mooi is het natuurlijk wanneer een kind een niveau stijgt. Ook kan het zijn dat een kind goed scoort op de methodetoetsen die regelmatig worden afgenomen. Als dan de score van de Cito toets bekend wordt, kan dat tegen, maar ook wel mee vallen. De methodetoets meet immers wat er in de afgelopen periode is aangeboden. De Cito toets kijkt naar het hele aanbod en vergelijkt de leerling met alle leerlingen van die groepen in Nederland. Dat kan dus anders uitpakken.

Resultaten op de Cito toetsen kunnen niet direct vertaald worden naar een cijfer of de aanduiding voldoende/onvoldoende. Een vaardigheidsniveau  C, D of E of IV of V betekent weliswaar dat de leerling onder het landelijk gemiddelde scoort, maar dit betekent niet automatisch dat een leerling een "zwak" of "onvoldoende"op zijn rapport verdient. En zo kunnen de resultaten op de methodegebonden toetsen niet omgezet worden naar de niveaus van het Cito Volgsyteem.

Een folder met nadere toelichting over de Cito toetsen vindt u vandaag in de mail. Verder kunt u via het Ouderportal van ons administratieprogramma Parnassys de toetsgegevens van uw kind inzien. Ook willen we u nadrukkelijk uitnodigen om bij eventuele vragen naar de leerkracht te komen.

NL Doet ..... en wij doen weer mee

Op zaterdag 11 maart willen we weer een aantal klussen aanpakken op school. Vorig jaar zijn alle nieuwe speeltoestellen geplaatst. Er is die ochtend hard gewerkt in een goede sfeer. Lekkere soep en heerlijke broodjes maakten het werk extra aantrekkelijk. Dit jaar staan er minder grote klussen op het programma. We willen het schoolterrein weer eens een goede schoonmaak-, snoei- en opknapbeurt geven. Ook willen we onder de speeltoestellen houtsnippers verspreiden. Op de site van NL Doet kunt u zich aanmelden. Eigenlijk rekenen we een beetje op vele handen. We starten om 9.00 uur en denken na de lunch wel klaar te zijn. Via de link: http://www.nldoet.nl/klus/20833 kunt u zich aanmelden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055