nieuwsbrief De Tweede Stee 27 januari 2017

Mad Science

Afgelopen dinsdag kregen we een proefles van de wetenschap en techniekcursus Mad Science. Deze cursus wordt na schooltijd gegeven en de cursus gaat vooral over natuur- en scheikunde. Kinderen leren veel over dit onderwerp, maar gaan vooral zelf aan de slag. Meer informatie en inschrijven kan op de website van Mad Science: http://nederland.madscience.org. Daarna kunt u doorklikken  op Naschoolse wetenschap & techniekcursus.

De Nationale Voorleesweek

Deze week stond in het teken van voorlezen. Leerlingen uit groep 7-8 zijn er druk mee geweest, voorlezen en samen lezen bij de kleuters en groep 3-4. Voorgelezen werd er ook bij Pippeloentje en bij De Wigwam. We kregen de complimenten voor de goede voorbereiding. Op woensdag werd groep 7-8 voorgelezen door schrijver Jan Heerze. Hij vertelde ook over de Tweede Wereldoorlog en over het Ereveld. Al met al een geslaagde week.

Margedag

Op donderdag 2 februari vergaderen we over het komende halfjaar. We gaan aan de slag met het plannen van de leerstof en het maken van groepsplannen. De leerlingen zijn deze dag vrij.

Ouderportal Parnassys

Al enkele jaren hebben we het ouderportal van Parnassys "open" staan. In het ouderportal kunt u uw kind volgen, er staan resultaten van methodetoetsen en Cito LOVS toetsen in. Ook verslagen van gesprekken die we met u voeren worden hierin opgenomen. Als u opmerkingen hebt over de weergave van die gesprekken, dan horen we dat graag. In dit ouderportal kunt u uw kind dus volgen, heeft u daarover vragen? Laat u dat dan even weten! De afgelopen tijd horen we soms dat ouders nog geen inlog hebben, wilt u zich dan even bij meester Ernst melden?

Ouder-kind gesprekken

Vanaf de week van 6 februari vinden de ouder-kind gesprekken weer plaats. We streven ernaar deze voor de voorjaarsvakantie te hebben afgerond. Via de mail heeft u hierover informatie gehad en krijgt u een uitnodiging voor de gesprekken. Mocht u naast dit gesprek samen met uw kind met de leerkracht alleen willen spreken, maakt u dan even een andere afspraak?

 

NL Doet ..... en wij doen weer mee

Op zaterdag 11 maart willen we weer een aantal klussen aanpakken op school. Vorig jaar zijn alle nieuwe speeltoestellen geplaatst. Er is die ochtend hard gewerkt in een goede sfeer. Lekkere soep en heerlijke broodjes maakten het werk extra aantrekkelijk. Dit jaar staan er minder grote klussen op het programma. We willen het schoolterrein weer eens een goede schoonmaak-, snoei- en opknapbeurt geven. Ook willen we onder de speeltoestellen houtsnippers verspreiden. Op de site van NL Doet kunt u zich aanmelden. Eigenlijk rekenen we een beetje op vele handen. We starten om 9.00 uur en denken na de lunch wel klaar te zijn. Via de link: http://www.nldoet.nl/klus/20833 kunt u zich aanmelden.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055