nieuwsbrief De Tweede Stee 4 mei 2017

Terugkijken op de Koningsspelen

Voor de vakantie op vrijdag 21 april, werden weer de Koningsspelen gehouden. Het is inmiddels traditie geworden dat we aan deze sport- en spelochtend een lopathon koppelen. De opbrengst delen we meestal; een deel voor school en een deel voor het goede doel. Dat doel was dit jaar Serious Request, dat in Apeldoorn zal plaats vinden aan het eind van het jaar. De lopathon bracht het mooie bedrag op van ruim €1500,--. Daarvan wordt €500,-- gereserveerd voor Serious Request. De besteding voor het overige bedrag was snel gevonden; daarvan willen we een nieuwe geluidsinstallatie aanschaffen.

De ochtend werd goed gevuld met een springcircuit georganiseerd door de Kempe, op het veld was een Hoenderrun uitgezet. Een survival-traject uit dat we mochten gebruiken van buurdorp Hoenderloo. Binnen werd er gedanst onder de bezielende leiding van juf Tinny van Dansstudio "Move it".

Het was allemaal weer top geregeld en we kijken wederom terug op een mooie ochtend.

Klusochtend

Afgelopen woensdagochtend was er weer een klusochtend op school. Maar liefst 9 ouders en 3 kinderen kwamen helpen. Wat een supergoede opkomst! Alle perkjes bij de hoofdingang en de zijkant van de school zijn behoorlijk onder handen genomen. Heb je ook zin om de volgende keer te komen helpen? Spreek dan Jakko of Bea even aan, of geef het even door bij de leerkrachten. De volgende keer is woensdag 7 juni. Kinderen die nog niet op school zitten zijn uiteraard ook welkom!

Gele brieven.........

Voor de vakantie deelden we van de OR gele brieven uit. Hierop kun je aangeven of je tijd en zin hebt om te helpen bij activiteiten op school en inventariseren we de animo voor een eventuele fietstocht in juni. We hebben er al veel terug maar nog lang niet allemaal. Mocht je ze nog niet ingeleverd hebben, dan zien we ze graag (liefst op korte termijn) tegemoet via de leerkrachten.

Apentrots voor groep 5-6

Groep 5-6 neemt deel aan het lesprogramma Apentrots. Mede vanuit de wens om iedere Apeldoorner zo jong mogelijk kennis te laten maken met Apenheul, is er samen met Jongeren op Gezond Gewicht en Lifestyle Junior het initiatief genomen om speciaal voor kinderen in groep 6 (en ook groep 5 mag meedoen) een drietal lessen te ontwikkelen waarin gezond eten, drinken en bewegen centraal staan.

Dat we heel veel van apen kunnen leren, vertelde Patrick van Veen van Apemanagement. Patrick is bioloog, en hij wijst op de overeenkomsten tussen mensen en apen. Net als apenkinderen, moeten mensenkinderen leren hoe ze moeten bewegen en wat eetbaar is en wat niet. “Het is zo belangrijk om kinderen de ruimte te geven om te bewegen, ontdekken en vooral leren van elkaar.”, aldus Patrick.

Na de drie lessen die in de klas worden gegeven, gisteren zijn we gestart met een les over "Water", bezoeken we voor de vierde les de Apenheul. Dat bezoek is gepland op maandag 12 juni. We zoeken nog een paar ouders die willen rijden en mee willen.

We krijgen bezoek....

Vandaag zijn de peuters van "Pippeloentje" bij de kleuters op bezoek. Zij komen een ochtendje spelen en kijken hoe leuk het bij ons op school is en wat je daar kunt leren. In de komende periode zal ook de andere peutergroep een ochtend komen. Ook de kinderen van kinderopvang "De Wigwam" komen een aantal keren bij ons spelen..

Maandag komt de fotograaf

Aanstaande maandag worden alle leerlingen weer fraai op de foto gezet. Ook worden er weer klassenfoto's gemaakt. Bijna iedereen heeft de kaart waarop de voorkeuren kunnen worden aangegeven weer ingeleverd. Is dit nog niet het geval, dan graag deze maandag meegeven. U kunt uw foto's dan ook later terugzien op de site van de fotograaf en daar ook de foto's bestellen.

Klas op de Plank voor groep 7

Groep 7 verzorgt op woensdag 24 mei Klas op de Plank. Er is gekozen voor een sprookjesachtige voorstelling: "De prinses die nooit lacht". De eerste voorstelling is bedoeld voor de leerlingen van de school. Om 12.15 uur spelen ze het stuk nog een keer voor de ouders van deze groep. U bent weer van harte welkom.

Open dag Politie

Onze wijkagent, Theo Simmelink nodigde ons uit om de Open Dag van de politie op 13 mei a.s bij te wonen. De dag wordt gehouden van 13.00 - 16.00 uur op het hoofdbureau van Politie aan de Europaweg 79 in Apeldoorn.

Aan deze Opendag heeft de politie een prijsvraag verbonden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Misschien iets om aan mee te doen.

Kinderen opgelet! Hoe vang je een boef?

Hoe vang je een boef? Vertel het ons en maak kans op geweldige politieprijzen.

De eerste prijs is een rondleiding voor de gehele groep van de basisschool, de tweede prijs is dat je jouw verjaardagsfeestje (maximaal 10 kinderen) mag vieren op het politiebureau en de derde prijs is een legopakket van de politie.

Vaak kun je een boef vangen door middel van hele simpele dingen. En waar een volwassene vaak te moeilijk denkt, komen kinderen vaak met de meest creatieve ideeën. Kinderen zouden ons dus best wel eens op goede ideeën kunnen brengen hoe je een boef moet vangen of op welke manier (woning)inbraken in ons gebied tegen kunnen worden gegaan.

Ben je tussen de 5 en 12 jaar en heb je een goed idee hoe je een boef vangt of hoe je inbrekers stopt? Laat het politie Apeldoorn zien!

Dit kun je doen door een tekening te maken, een presentatie, een knutselwerk, een verslag, een filmpje, een foto, een toneelstukje of misschien nog wel op een andere manier. Lever het idee in bij het politiebureau in Apeldoorn en misschien win jij dan wel 1 van de 3 politieprijzen.

Heeft uw kind iets digitaals gemaakt, lever dit dan aan in een PB via Facebook (politie Apeldoorn)

Vermeld op het idee de naam en leeftijd van het kind en de contactgegevens van de ouder(s).

Het idee kan in- of aangeleverd worden tot en met zaterdag 13 mei 2017 (open dag politie Apeldoorn). Woensdag 17 mei 2017 maken wij de 3 prijswinnaars bekend.

Succes!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055