Apentrots
nieuwsbrief De Tweede Stee 27 juni 2017

Apentrots

De afgelopen weken heeft groep 5-6 gewerkt aan het programma "Apentrots".  We leerden hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken, elke dag groente en fruit te eten. Ook is bewegen heel belangrijk voor een goede gezondheid. In de Apenheul hebben we gekeken hoe de apen hier mee omgaan. We zagen ook dat de mens kan helpen om het tropisch regenwoud, de woonplaats van de Orang Oetangs, beter te beschermen.

Aan het einde van een leerzame dag kon iedereen zijn diploma laten afstempelen. Goed gedaan jongens en meisjes.

Informatie

We hopen u volgende week nader te informeren over de definitieve formatie. Dinsdag avond is er een MR vergadering waarin dit eerst aan de orde dient te komen. Ook informeren we u volgende week over de prikactie op 27 juni.

We vergaderen woensdag

We herinneren u eraan dat we woensdag 21 juni de hele dag vergaderen en aan de slag gaan met de planning van het nieuwe schooljaar. De kinderen zijn die dag vrij.

Prijs Bankbattle verzilverd

Prijs Bankbattle verzilverd

Een aantal weken geleden won groep 7-8 op overtuigende wijze de Bankbattle georganiseerd door de Rabobank. De groep mocht kiezen uit creatieve workshops. Om half 9 vanmorgen stond er een zandtovenaar op de stoep die met de kinderen geweldige filmpjes heeft gemaakt. Binnenkort te zien op de website.

 

Roefeldag

Roefeldag

Op woensdag 14 juni werd voor het eerst in Loenen een Roefeldag georganiseerd. Wat een geslaagde ochtend beleefden de leerlingen van de groepen 5-6 en 7-8. Bijzonder leerzaam om eens achter de schermen van diverse bedrijven te kijken. Hoe werkt een kunstenaar in haar atelier? We maken onze eigen (alcoholvrije) cocktail in een horecabedrijf. We mogen vakken vullen en afrekenen in een moderne supermarkt.

Musical groep 8

Op maandag 6 juli voert groep 8 de afscheidsmusical op. Dit jaar is gekozen voor musical "DE TREIN". Een spannend verhaal met vrolijke liedjes en misschien wel een goede afloop........

's Morgens starten we met de generale repetitie. Om half 11 spelen we de musical voor de kinderen van de school. We gaan gezamenlijk naar De Brink en weer terug naar school. De kleuters kunnen tegen 12.00 uur opgehaald worden bij de Brink.

Om 19.30 uur vindt de gala voorstelling plaats. De uitnodigingen hiervoor zijn onderweg. Bij binnenkomst ontvangen we u met koffie. De consumpies na afloop zijn voor eigen rekening.

Op de fiets, lopend of met de auto

Wij willen u vragen u kind zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te laten gaan. Dit om meerdere redenen:

• te voet of op de fiets leren kinderen op eigen benen en vol zelfvertrouwen de wereld kennen;

• alleen door zelf ervaring op te doen leren kinderen zich verantwoord gedragen in het verkeer;

• bewegen is gezond. Bewegen versterkt de afweer en helpt tegen overgewicht;

• op straat bij school zijn juist de auto’s met (haastige) ouders een gevaar voor de kinderen en de verkeersveiligheid.

Als u toch met de auto naar school komt, willen we u vragen niet voor de school te parkeren, maar op de parkeerplaats, waar ook de boekenbus de halteplaats heeft.

Komt u ook weer schoonmaken

Het begint een beetje een goede traditie te worden; de laatste woensdag van het schooljaar schoonmaken in de onderbouw. Ook dit jaar nodigen we u weer van harte uit om te komen helpen de kasten uit te soppen, lego-steentjes te poetsen en ramen te lappen. Als u deze gezellige ochtend niet wilt missen, meld u zich dan even bij Juf Ellen of Juf Merel?

Meester-en juffendag op 6 juli

Op donderdag 6 juli vieren de meesters en juffen hun verjaardagen op school. We maken er een gezellige dag van met een sportief tintje. Het thema van deze dag is de letter ”S”. De kinderen mogen verkleed naar school komen,maar moeten zich wel goed kunnen bewegen.

Om 10 uur krijgen ze iets lekkers van de leerkrachten en hoeven ze dus geen pauzehapje mee te nemen.

Om 12 uur willen we de kinderen Spiesjes met poffertjes geven. Wie wil ons daarbij helpen? U kunt zich opgeven middels de intekenlijst aan de deur van het lokaal van uw kind. Voor de kinderen waarvan u weet dat een spiesje poffertjes misschien te weinig is als lunch kunt u nog een eigen lunch meegeven.

Bericht van de Boekenbus

De Boekenbus rijdt niet van 24 juli tot en met 13 augustus in verband met vakantie. CODA Centra Bibliotheek , de Maten en DOK Zuid zijn deze zomermaanden wel geopend; op de site van CODA vindt u meer informatie.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055