nieuwsbrief De Tweede Stee 22 september 2017

De Veluwe

Dit schooljaar werken we meer in projecten. De vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur worden als project aangeboden. We zijn gestart om met de hele school te werken aan het project "De Veluwe". Kinderen maken kennis met hun eigen omgeving. We hebben de kaart van de Veluwe bestudeerd, zijn in het bos geweest om te zien welke bomen er staan en wat de kenmerken daarvan zijn. Ook hebben we gezien dat het bos bestaat uit verschillende "etages". In de lagere groepen hebben de kinderen de dieren in het bos bestudeerd. Groep 7-8 brengt een bezoek aan De Middelste Molen om alles over de papierindustrie te leren. En er is meer. We sluiten het project af met diverse presentaties.  

ASK voorstelling

Het duurt nog even, maar de aankondiging voor de ASK voorstelling is alweer binnen. Op donderdagavond 30 november gaan we met de groepen 5 t/m 8 op bezoek bij "De Oude ASK". We kijken dan naar de voorstelling Ali Baba en de 40 rovers. Net als in eerdere jaren stellen we u in de gelegenheid de voorstelling bij te wonen. Voor € 10,00 geniet u van een avondje theater. Extra leuk is het dat een aantal leerlingen van onze school binnenkort auditie doen om mee te mogen doen als rovertje. Heeft u intersse voor een kaartje en/of wilt u helpen met het vervoer? Graag even een berichtje bij meester Ernst.

Fair voor Serious Request

 Als school zetten we ons dit jaar extra in voor Serious Request. We maakten een mooie start met de lopathon tijdens de Koningsspelen! Op donderdag 2 november organiseren we van 16.00-19.00 uur een "Herfstfair". Tijdens deze fair zullen er, door de kinderen, zelfgemaakte spulletjes te koop zijn. Ook zullen we dan enkele versnaperingen verkopen. U zult hierover nog meer informatie ontvangen via een brief die een dezer dagen met uw zoon/dochter meegegeven zal worden. Hierin kunt u ook aangeven of u mee wilt/kunt helpen met de verschillende activiteiten, zoals het bakken van lekkers of het helpen met knutselen in de klassen. Mocht u zelf leuke ideeën hebben, dan kunt u deze mailen naar ordetweedestee@gmail.com Noteer 2 november vast in uw agenda. Tot dan!

De Notenkraker

Speciaal voor de jeugd start OLTO een nieuw project! Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd start OLTO een musicalgroep. In een periode van 15 weken wordt de “Notenkraker” ingestudeerd. Het project start eind oktober 2017. De repetities zijn op de woensdagavond van 18.15 tot 19.15 uur in de Brink in Loenen. Het programma wordt in februari 2018 afgesloten met een uitvoering begeleid door de harmonie van OLTO. Het project staat onder leiding van professionele docent. De kosten voor deelname bedragen €75,--.

Nieuwsgierig geworden?

Vragen stellen/opgeven kan op musical@olto.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055