nieuwsbrief De Tweede Stee 27 oktober 2017

Afronding project De Veluwe

Gisteren werd de school bezocht door vele ouders die een kijkje kwamen nemen bij de afronding van het project over de Veluwe. In de afgelopen weken zijn we veel te weten gekomen over de eigen omgeving. Er werden gastlessen gegeven, de Middelste Molen is bezocht door groep 7-8, evenals De Hoge Veluwe. Groep 1-2 en 3-4 waren afgelopen week nog bij de de schaapskooi op de Loenermark. Ook de andere groepen zijn in het bos geweest. In de groepen 5 t/m 8 werd boeiend verteld over de geschiedenis van Loenen. Kortom we kijken terug op een leerzame periode.  .

 

Nieuw project

De komende weken werken we aan het project Geld. we hebben een mooi lespakket, waarmee we kunnen werken. Binnen dit project komen ook weer verschillende vakgebieden aan bod. In de onderbouw wordt er ook aandacht besteed aan dit onderwerp, maar ligt de nadruk toch op andere, meer tijdgebonden thema's.

 

Achter de schermen........

Maar nu even in het zonnetje. Al een aantal weken zijn twee moeders druk bezig achter de naaimachine. Inmiddels is er een mooie speeltent af. Deze past perfect over het klimrek op het kleuterplein. Het is dolle pret om nu onder het klimrek in een tent te kunnen spelen. Deze week werd de laatste hand gelegd aan een heuse grabbeljurk......... Op de herfstfair zal deze in gebruik worden genomen. een extra reden om een kijkje te komen nemen.

Dames, dank voor jullie geweldige inzet!.

 

Spontane acties

Enkele leerlingen van onze school zijn naast de acties die we als school organiseren, eigen acties begonnen voor Serious Request. Bij beide acties gaat het om lege flessen. Annemoon Besaris en Julia Boers hebben bij de ingangen van de school dozen neergezet waar lege flessen in gedaan kunnen worden. Zij zorgen dan voor het inleveren.

Eva Nieuwenhuis en Milou Kamphuis hebben het voor elkaar gekregen dat bij de Spar en bij de Jumbo verzameldoosjes zijn neergezet. Daarin kunnen bonnetjes van ingeleverde flessen worden gedaan. Top gedaan dames en succes met de acties!

 

Speelgoedbeurs

Op vrijdag 24 november van 19:00 tot 21:00 uur is er op onze school een speelgoed beurs. Het inleveren van speelgoed kan op de volgende dagen: Woensdag  22 Nov van 8:30 / 9:00 en 12:00 / 12:30 uur. Woensdagavond van  18:00 / 19:00 Donderdag 23 Nov van 8:30 / 9:00 en 14:00 / 14:30 uur.   Speelgoed, spelletjes, puzzels, boeken, fietsjes, en buitenspeelgoed kunnen worden aangeboden, (kinder- en babykleding nemen we niet aan voor verkoop i.v.m. hygiĆ«ne). Wilt u het speelgoed netjes, compleet en schoon aanleveren! De prijs kunt u zelf bepalen, daarvan gaat 50% naar Serious Request en de andere helft kunt u zelf behouden! Opgeven kan voor 20 november via ordetweedestee@gmail.com, u krijgt dan een mail toegestuurd met uw nummer en de regels.  

 

Projectdag Boeksterren

In het kader van het Cultuurmenu van de gemeente Apeldoorn volgen we dit jaar het onderwerp "literatuur". De groepen 5 t/m 8 krijgen op dinsdag 7 november een hele dag aangeboden waarin ze hun eigen stripboek gaan maken. Samenwerken is deze dag erg belangrijk. Het resultaat is een heus stripboek dat ook besteld kan worden. We zien uit naar deze ongetwijfeld bijzondere dag.  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055