nieuwsbrief De Tweede Stee 24 november 2017

De Vloggende Piet

Wat een sensatie deze week op school! Maandag werden we verrast met een filmpje van een vloggende Piet. Twee Pieten zijn 's avonds in de school geweest en verstopten daar cadeautjes, zochten een plek voor het paard van Sinterklaas en halen allerlei fratsen uit. De kinderen van groep 1 t/m 4 kijken elke dag uit naar het nieuwe filmpje (ook de kinderen van de bovenbouw trouwens). Neemt u ook eens een kijkje op de site voor alle filmpjes. Hier ziet u het filmpje van vandaag. https://m.youtube.com/watch?v=TFbn2GI4c4s&feature=youtu.be

 

Gevraagd: wol

Op de vrijdagmiddag vindt ook dit jaar weer het Crea-circuit plaats. Voor éé workshop zoeken we flinke hoeveelheden wol. Dus heeft u thuis nog strengen of bollen wol? Juf Irene neemt deze graag in ontvangst. De kinderen maken er iets moois van.

 

Serious Request 2017

De afgelopen weken stonden vaak in het teken van Serious Request. Een geweldige herfstfair, diverse acties van verschillende leerlingen, en vanavond nog de speelgoedbeurs. We stevenen af op een geweldige opbrengst!

In de week voor de kerst zullen we met een delegatie van de school een cheque gaan overhandigen bij het glazen huis.

Bij de Kick-of hebben de leerlingen glazen huisjes-spaarpotten gekregen. Als zij daar thuis iets in hebben gespaard kan dat bedrag worden toegevoegd aan het schooltotaal. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat ze dat zelf naar het glazen huis willen brengen. In ieder geval hoort u hier binnenkort meer over.  

 

ASK

Donderdagavond bezoeken we Orpheus om de voorstelling van de ASK bij te wonen. Het vervoer is geregeld, we hebben zelfs enkele mensen op de reservelijst staan. Maandag krijgt u per mail een overzicht van degenen die rijden en een auto-indeling. Fijn dat dit weer snel geregeld is!

Ook via deze UDSG wensen we Mila Waanders veel succes aanstaande dinsdag. Zij speelt een van de 40 rovertjes!

 

Sportschool De 2e Stee en de 4e Trofee

Onlangs zijn de groepen 5-6 en 7-8 een hele dag aan het werk geweest om een eigen boek te produceren. Het verhaal schrijven, de illustraties tekenen, foto's maken. Kortom een zeer leerzame dag. De uitgever heeft er inmiddels een fantastisch boek van gemaakt waarin elk kind tweemaal ten tonele verschijnt. Veel kinderen hebben het boek al besteld voor €12,50. Nog geen bestelling geplaatst? Tot 1 december heeft u de kans; het geld in een enveloppe met naam inleveren bij de leerkracht.

 

Kerstbakjes maken

Het is een goede traditie dat het AOC in Twello de groepen 8 uit de omgeving uitnodigt om daar kerstbakjes te komen maken. Het is altijd een bijzondere happening! Groep 7-8 gaat op donderdag 21 december aan de slag! Juf Liedy zoekt nog enkele ouders die kunnen rijden. Het vertrek is om 10.15 uur, tegen half één hopen we weer terug te zijn.

.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055