nieuwsbrief De Tweede Stee 22 december 2017

Opbrengst Serious Request

Als een van de eerste scholen zijn we gestart met het inzamelen van geld voor Serious Request. Het resultaat van de inspanningen van veel kinderen en leerkrachten en ouders mag er dan ook wezen! Als school hebben we € 2537,-- opgehaald! Een geweldig bedrag waar we als school supertrots op zijn.

 

Dank voor uw inzet

De afgelopen weken hebben we veel hulp en ondersteuning gehad van veel ouders bij de verschillende activiteiten. Hulp bij de herfstfair en andere activiteiten rondom Serious Request. Veel hulp bij het versieren van de school in Sint- en Kerstsfeer. Namens ons allen: heel veel dank daarvoor!

 

Luizencapes

We volgen nauwkeurig de aanwezigheid van luizen bij de kinderen. Ook ouders melden regelmatig de aanwezigheid van luizen, zodat we een extra controle kunnen houden. We werken goed samen om deze beestjes uit de school te houden. Ook hebben we regelmatig contact met de GGD over de laatste ontwikkelingen. Deze hebben uitgewezen dat kammen met een luizenkam en regelmatig controleren de beste remedie is. We hebben daarom in overleg met de GGD besloten om de luizencapes af te schaffen. In de bijgaande flyer staat het volgende over extra maatregelen: Extra maatregelen? Nee! Luizen verspreiden zich via haar-haarcontact. Extra maatregelen zoals het wassen van kleding, knuffels of beddengoed, stofzuigen of het gebruik van luizencapes of luizenzakken zijn niet nodig. Mocht u toch de jas van uw kind in een luizenzak willen hebben op school, dan dient u zelf zo'n zak aan te schaffen. Van school uit wordt deze niet meer uitgegeven. …

Meer lezen.

Klusochtend

Op vrijdagochtend 12 januari is er weer een klusochtend! Heb je tijd en zin om te helpen klussen en poetsen in en om de school, dan zien we je graag op 12 januari om 8.30 uur. Er liggen alweer genoeg klussen te wachten, dus we hopen weer een aantal ouders te ontmoeten. Kom je? Geef je even op via  ordetweedestee@gmail.com

 

Stijldansen in groep 5-6

Net als in het verleden al eens het geval is geweest, nemen we ook dit jaar deel aan "Stijldansen op school". Een dans-belevenis georganiseerd door Dansschool Wensink in samenwerking met Accres. De kinderen krijgen gedurende een aantal weken dansles, te beginnen op maandag 8 januari. Op vrijdag 16 april zijn de voorrondes in Dansschool Wensink en op zaterdag 24 maart is de finale. De ouders van groep 5-6 hebben inmiddels een mail gehad met nadere info. Uit ervaring blijkt dat dit een zeer mooie ervaring is voor de kinderen.

 

Fijne feestdagen

Vanmiddag sluiten we de deuren om van een welverdiende kerstvakantie te gaan genieten. Vanaf deze plek wensen we iedereen een hele fijne vakantie. Daarnaast natuurlijk hele prettige kerstdagen en een goed Oud en Nieuw. Voor 2018 wensen we u alle goeds!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055