nieuwsbrief De Tweede Stee 23 maart 2018

Ik eet het beter

Deze week nemen we deel aan het "Ik eet het beter" programma. De groepen 5 t/m 8 volgden een les over gezonde voeding en de schijf van 5. Groep 7-8 nuttigde een gezonde lunch, groep 5 kijkt hoe verschillende groenten groeien met behulp van een heleboel moestuintjes. Groep 6 (en ook groep 5) doen vandaag een smaaktest. Ook op deze manier dragen we bij aan een stukje bewust wording over gezonde voeding en een gezonde levensstijl.

 

Paasactiviteit donderdag 29 maart

Zoals u al heeft kunnen lezen zijn we volgende week donderdag actie bij de Waterval om daar diverse Paasactiviteiten te doen, spelletjes, eitje-tik enz. Om alles goed te laten verlopen zetten we nog even enkele aandachtspunten op een rijtje:

- Ieder kind moet 2 hard gekookte eieren meenemen.

- Het is handig om kleding te kiezen die past bij het weerbeeld en die vies mag worden. Eventueel laarzen/bergschoenen of zoiets (we zijn in het bos)

- De ouders die helpen met het vervoer van de groepen 1 t/m 4 hebben allemaal een brief gekregen waarin staat wie bij hen in het groepje zit. Heeft iemand geen bericht gehad, dan graag bericht aan juf Mariƫlle. De groepen 5 t/m 8 fietsen naar de waterval.

- Bij heel slecht weer/veel regen blijven we op school en zal er een aangepast programma zijn.

- De kinderen hoeven geen eten en drinken mee te nemen.  Voor het tussendoortje om 10 uur en de lunch wordt door de OR gezorgd.

- Alle leerlingen zijn  om 13.30 uur vrij en kunnen dan op school weer worden opgehaald.

Paasweekend

Na de Paasactiviteit, volgende week donderdag gaan we genieten van een hopelijk zonnig Paasweekend. We zien de kinderen graag dinsdag 4 april weer op school.

11 april - Open Dag

Woensdag 11 april houden de scholen in de gemeente Apeldoorn weer hun halfjaarlijkse Open Dag. Ook wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in school. Hoe gaat dat allemaal in z'n werk op een school en wat is allemaal veranderd in vergelijking met uw eigen schooltijd? Komt u een kijkje nemen woensdag 11 april? Van 9.00 uur tot 12.00 uur bent u van harte welkom.

Aanmelden HVO en GVO

Op openbare scholen wordt de mogelijkheid geboden om godsdienstonderwijs te volgen. Ook is het mogelijk om Humanistisch Vormings Onderwijs te volgen, kortweg, GVO of HVO. De lessen worden gegeven door leerkrachten die hierin zijn opgeleid. Elk jaar dienen de leerlingen zich hiervoor opnieuw aan te melden. Dat heeft te maken met de registratie en aanstelling van de leerkrachten hiervoor. Om de lessen te mogen verzorgen zijn minimaal 7 leerlingen per lesgroep nodig. Het blijkt dat het de laatste jaren lastig is om een geschikte leerkracht voor HVO te vinden. Ook bij voldoende aanmeldingen is het dus niet zeker dat de lessen doorgaan.

Maandag a.s. krijgen de leerlingen van groep 2 t/m 7 een aanmeldingsbrief mee naar huis. Het gaat dan om de opgave voor het volgend schooljaar. De leerlingen die dan in groep 3 of 4 zitten kunnen alleen kiezen voor godsdienstonderwijs. Ook als uw kind deze lessen niet gaat volgen vragen we dit formulier wel ingevuld mee terug te geven. Meerdere informatie treft u hier aan.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055