nieuwsbrief De Tweede Stee 6 april 2018

IPC

We werken nu gedurende een aantal weken met IPC. Een geweldig projectmatig onderwijsconcept met veel samenhang tussen de verschillende vakken. De groepen 3 t/m 8 zijn zeer enthousiast aan het werk met zeer verschillende opdrachten. Leren gebeurt niet meer alleen maar uit een boekje, eigenlijk helemaal niet meer. Leren is vooral ervaren, zelf ontdekken en opzoeken. In groep 3-4 gaat het over speelgoed en spelen. Dat is van alle tijden. Inmiddels hebben de leerlingen al hun eigen "speelgoedje" gemaakt. Groep 5-6 stort zich helemaal in de wereld van de chocola. Proeven en ervaren waar chocola vandaan komt, er gaat een wereld voor ze open. In groep 7-8 houden de leerlingen zich bezig met het droog houden van Nederland, ze weten alles over polders, gemalen en laag land. Zelf gecomponeerde zeemansliederen klinken door de school.

Loopt u eens binnen om de leerwand te bekijken?

 

De maand april

Na een zeer geslaagde Paasviering bij de Waterval, kijken we alweer vooruit naar de volgende activiteit die op de agenda staat: De Koningsspelen. Inmiddels hebben de kinderen een formulier meegekregen voor de lopathon. Het goede doel dit jaar is de school zelf. We willen graag het aantal nieuwe chrome-books dat we krijgen aanvullen. Vanuit Leerplein055 komen er zo'n 30 devices beschikbaar. Dat willen we graag uitbreiden, zodat leerlingen een device kunnen gebruiken als dat nodig is.

 

Verkeersexamen

Gisteren hebben alle leerlingen uit groep 7 met succes het theoretische deel van het Landelijk Verkeersexamen afgelegd. Ze zijn voor dit onderdeel geslaagd. Vandaag werden de fietsen allemaal goedgekeurd. Niets staat dan ook een succesvol praktijkexamen, maandag a.s. in de weg. Succes allemaal.

 

Bericht van De Bizons

Beste ouders, verzorgers van kinderen van de Tweede Stee,

De drukte van Pasen is nog maar net voorbij of het volgende dient zich al weer aan: de gezellige Koningsspelen. Wij zullen hier net als op school aandacht aanbesteden. Met onze bso kinderen zullen wij leuke dingen doen: koek happen, een parcourtje afleggen, aardappelrace, zaklopen, een ballonnen spel  enz. Dagelijks zullen wij op de bso hier gezellig mee aan de slag gaan. De kinderen komen vaak zelf ook met leuke idee├źn die we uiteraard toepassen. 

Ook de kinderen van het kinderdagverblijf werken met dit thema en gaan een leuke middag tegemoet op het kdv. Wilt u eens komen kijken op het kdv in Loenen (Hoofdweg), dan kan dat op woensdagmiddag 25 april a.s. tussen 14 uur en 15.30 uur. De koffie staat voor u klaar. Voor de kleintjes zetten wij deze middag leuke spelletjes uit. Ook uw kind  kan meedoen. De kinderen krijgen een (spelletjes) strippenkaart en gaan langs diverse spelletjes als blik gooien, hoepel springen, koek happen, een ketting rijgen enz.

Wij wensen alle kinderen fijne koningsspelen en wie weet zien we u op woensdag 25 april a.s.

Mvg, directie en leidsters k.o.o. De Wigwam

 

11 april - Open Dag

Woensdag 11 april houden de scholen in de gemeente Apeldoorn weer hun halfjaarlijkse Open Dag. Ook wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in school. Hoe gaat dat allemaal in z'n werk op een school en wat is allemaal veranderd in vergelijking met uw eigen schooltijd? Komt u een kijkje nemen woensdag 11 april? Van 9.00 uur tot 12.00 uur bent u van harte welkom.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055