nieuwsbrief De Tweede Stee 18 mei 2018

Wat een geweldige nieuwe touch-screens

We hebben de eerste stap van de vernieuwing van de ICT op school gezet. In de meivakantie werden vijf nieuwe touch-screens geplaatst, met een haarscherp beeld. Gisteren kreeg het team uitleg over de vele mogelijkheden die de borden bieden. We gaan de komende tijd op ontdekkingstocht om de kinderen nog beter te laten leren. De borden in groep 1-2 en 3-4 kunnen ook als "tafel" worden ........ zo wordt tafels leren wel heel leuk.

Bent u heel nieuwsgierig???? Komt u rustig een kijkje nemen!

 

 

Schoolreisje groep 1 t/m 6

Na het Pinksterweekend staan dinsdag a.s. de schoolreisjes voor de groepen 1 t/m 6 op de agenda. Groep 1-2 gaat naar het vertrouwde adres: Het Land van Jan Klaassen in Braamt. Groep 3-4 gaat naar het Schateiland in Zeumeren. Groep 5-6 zal op bezoek gaan naar Dierenpark Ouwehands, zij bezoeken daar o.a. de panda’s.

We rekenen op mooi weer en wensen jullie een fijne dag toe. Inmiddels heeft iedereen bericht gehad over de vertrektijden. Voor groep 5-6 geldt dat de vertrektijd een kwartier is vervroegd; zij vertrekken nu om kwart voor 9!

 

Van de Ouderraad

De ouderraad is weer druk bezig met leuke activiteiten. Hieronder even een update en zelfs een primeur!

Zonnebloemen Hoe is het met jullie zonnebloemen? Wij kijken ze de grond uit en ze groeien langzaam maar gestaag.

Avondvierdaagse  28 mei begint de avondvierdaagse. We zijn overweldigd door de opkomst! Maar liefst 38 en 27 kinderen doen mee. Begin volgende week maken we even een appgroep aan waarin staat wat precies de bedoeling is.

Foto's
Op maandag 28 mei komt de schoolfotograaf. Dit jaar hebben we gekozen voor een andere fotograaf. Onze verwachtingen zijn hoog, haar foto's zien er prachtig uit. Op de site van de Tweede Stee staan overigens ook prachtige foto's van vele activiteiten. Neem er vooral eens een kijkje!

Bingo! We willen dit schooljaar nog een Bingo organiseren. Het is nog niet helemaal zeker, maar als het doorgaat dan organiseren we op woensdagmiddag 20 juni voor het eerst een bingo voor leerlingen, ouders, opa's en oma's. We zorgen ervoor dat ook de jongste kinderen mee kunnen doen. Voor 3 euro kun je van 13.30 tot 16 uur bingoën. Binnenkort horen jullie of deze activiteit definitief doorgaat.

 

Roefeldag

Oproep: Gaat u mee Roefelen in Loenen!?

Wist u wat u later wilde worden? Juf, brandweer man/vrouw, piloot, huisarts, soldaat of misschien wel voetballer of het beroep van uw vader of moeder. Bent u ook geworden waarvan u droomde? Of heeft u voor een ander beroep gekozen waarvan u toen nog niet wist dat het bestond? Uw kinderen dromen vast ook over een prachtig beroep of ze hebben nog geen enkel idee, dat kan ook.

Wij zijn 4 enthousiaste ouders die samen het Roefelcomité Loenen vormen. Dit jaar organiseren wij de 2e editie van de Roefeldag Loenen. Dit is voor alle kinderen uit groep 5 t/m 8 van beide Loenense basisscholen. Misschien heeft uw kind er al thuis over verteld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ‘snuffelen aan’, ‘ontdekken van ’ de grote-mensen-wereld.

De Roefeldag is op Woensdagochtend 20 juni 2018.

Groepjes van 3-5 kinderen bezoeken met de fiets twee bedrijven, organisaties of instellingen. Zij nemen een kijkje achter de schermen en waar mogelijk gaan zij ook actief mee helpen. Op deze manier kunnen zij zich oriënteren op verschillende beroepen in de volwassen wereld en kan het hen helpen in de keuze voor een beroep in hun toekomst. Ruim 30 bedrijven, organisaties en instellingen uit verschillende sectoren doen mee en openen hun deuren voor de kinderen op 20 juni!

Bent u enthousiast en gaat u mee?

Om de ochtend veilig te laten verlopen, gaat met elk groepje kinderen één volwassen begeleider (> 18 jaar) mee. Bent u als ouder (met of zonder kinderen in groep 5 t/m 8) enthousiast of is er een opa of oma, oom of tante, oudere broer of zus die een groep wil begeleiden op de fiets en ook wel eens achter de schermen van een bedrijf wil kijken? Laat het weten aan uw kind en/of de leerkracht.

Het gehele programma duurt van 08.30-12.15 uur. Begeleiders kunnen elkaar ook aflossen, tussen 10.15-10.30 uur is er een pauze.

Medio Mei start de inschrijving.

Dan geven wij de kinderen in de klas uitleg over het exacte programma en hoe zij zich met een groepje en een volwassen begeleider (> 18 jaar) kunnen aanmelden via de website www.roefeldag-loenen.nl. Voor de inschrijving is uw email adres nodig, zodat wij een aantal dagen voor de Roefeldag u het bezoekprogramma kunnen sturen.

Meer informatie.

Op de website www.roefeldag-loenen.nl vindt u meer informatie over de Roefeldag, o.a. hoe het zit met de verzekering. Foto’s van de 1e Roefeldag staan in het fotoboek op de site en geven een leuk beeld van wat u kunt verwachten. Heeft u een vraag, mail het Roefelcomité (info@roefeldag-loenen.nl) of spreek hen aan op school!

Met vriendelijke groeten,

Roefelcomité Loenen

André Zeijseink, Ron Koekkoek, Patricia Koopman & Nynke Coops-Draisma

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055