In deze tweede UDSG treft u veel nieuws aan over de Kinderboekenweek 2018. Ook juf Anouk stelt zich in deze editie voor. Volgende keer is onze nieuwe IB-er juf Marieke aan de beurt. Berichten ook van Juf Marijke en de Ouderraad. Externe organisaties weten ons ook steeds vaker te vinden. Die geven we natuurlijk graag de ruimte, als dat binnen de raakvlakken van de school valt.

nieuwsbrief De Tweede Stee 14 september 2018

Juf Anouk stelt zich voor

Er is mij gevraagd om iets over mijzelf te schrijven. Mijn naam is Anouk Kuper,woon in Apeldoorn,ben getrouwd met Mark en samen hebben wij 4 dochters. In de leeftijd van 24,21,15 en 15 jaar.

Ik heb al ruim dertig jaar ervaring in het onderwijs. Eerst 4 jaar ingevallen daarna 16 jaar juf geweest van kleutergroepen op een school in Apeldoorn. Om meer thuis te zijn, heb ik 12 jaar geleden ontslag genomen. Maar ik kon het onderwijs niet loslaten en ben gaan invallen op de school van onze dochters. Op dit moment regel ik op die school op de maandag en donderdag het overblijven en sta ik soms voor een groep. Voor de zomervakantie kreeg ik te horen dat ik juf mocht worden in Loenen voor een kleutergroep. Super blij! Dus na de vakantie begonnen in de leuke groep 1/2. Het is nu mijn derde week op de Tweede Stee en het bevalt mij hier erg goed. Dat komt mede door het warme ontvangst door collega’s, kinderen en jullie, de ouders. We gaan er een leuk schooljaar van maken.

Groet, (Juf) Anouk

Leerkrachtactiviteiten

Op maandag 24 september hebben de leerkrachten de eerste scholing van IPC in dit schooljaar. De leerlingen zijn dan vrij. Dat is ook de 25e september het geval. Dan hebben alle medewerkers van Leerplein055 een personeelsdag in Orpheus. Een dag vol leerzame lezingen en ontspannen work-shops.

 

Van de gymjuf

De gymlessen zijn weer begonnen. De groepen 3-4 en 5-6 gymmen beiden op de dinsdag en de groepen 1-2 en 3-4 op de donderdag. In januari veranderen we hier iets in.

Wilt u zorgen dat de kinderen op de dag dat er gymles is hun gymkleding meenemen. Het is fijner om te bewegen en ook frisser. Dat hoeft geen dure outfit te zijn!

Verder staat er op dinsdag 2 oktober voor de groepen 1 t/m 3 een loopfietsenrace op het programma. Dit is een activiteit van Accres en wordt ook begeleid door medewerkers van Accres.

 

Maak een plaatje met je maatje

3 oktober start de Kinderboekenweek.

Om de week goed te beginnen lijkt het ons heel leuk om alle kinderen op de foto te zetten met hun maatje. Dit kan je beste vriend of vriendin zijn, je liefste knuffel, je huisdier, papa/mama of een ander familielid (deze meenemen is een beetje lastig te plannen, maar op een foto kan altijd) of misschien wel….? De fotograaf is geregeld, dat worden vast leuke plaatjes. Neem je maatje dus mee! Tijdens de Kinderboekenweek, gaan we nog iets leuks doen met alle foto’s.

 

Voorleeswedstrijd

Tijdens de kinderboekenweek kunnen kinderen zich opgeven voor de voorleeswedstrijd. Het voorlezen vindt plaats in de groepen zelf. Met elkaar bepalen we wie de beste voorlezer is van groep 3/4, groep 5,6 en groep7/8.

De drie beste lezers brengen op vrijdag 12 oktober van 10.30- 11.00 uur hun leeskunsten ten gehore en winnen een leuke prijs.

 

Kom erbij!

Vrijdag 12 oktober sluiten we met elkaar de kinderboekenweek 2018 af. We organiseren die ochtend een kinderboekenmarkt van 11.00-11.45. Wat is de bedoeling?

* Alle kinderen mogen hun eigen boeken verkopen voor hun spaarpot of voor nieuwe boeken J

* Boeken thuis prijzen: van €0.10 tot €1,-

* Neem een kleed mee om je boeken op uit te stallen

* Kinderen uit gr. 1 t/m 4 met begeleiding

* Je moet je opgeven bij juf Sandra of juf Marielle

* Klaarzetten vanaf 10.00 uur.

 

Bericht van de Ouderraad

Zaterdag 6 oktober... Gaan we weer klussen rondom school! Deze klusochtend komt in de plaats van de maandelijkse kluswoensdagen. Het doel is om de tuin winterklaar te maken. We maken er een korte ochtend van en starten om 9 uur. Rond half twaalf houden we er weer mee op. Wij zorgen voor koffie en wat lekkers, jullie voor hulp en tuingereedschap? Als je komt dan graag even aanmelden via ordetweedestee@gmail.com. Dan weten wij waar we op kunnen rekenen.

Fotograaf De schoolfotograaf is geweest. We zijn overgestapt van mei naar september, en dat betekent eenmalig de fotograaf snel achter elkaar. Deze foto's zijn echter binnen gemaakt en de meifoto's werden buiten geschoten. Toch nog een verschilletje! Over ongeveer twee weken verwachten we de inloggegevens met de kinderen mee naar huis te kunnen geven.

 

Van BSO De Bizons

Beste allemaal,

Inmiddels is de school al weer een paar weekje aan het draaien en is de bso in volle gang. Net als op school werken wij ook met thema's. Zo zijn we nu bezig met het thema "kunst". In de techniekhoek kunnen de kinderen oude apparaten demonteren en er een nieuw kunstobject van maken. Maar ook maken we kunst met kosteloos materiaal. Van dozen knutselen we de prachtigste dieren. En niet te vergeten de mooie schilderijen die we maken met verf en spuitbussen. Bij ons mogen de kinderen meedoen, maar kinderen die liever iets anders doen, kiezen zelf wat zij graag willen doen.

Binnenkort start de kinderboekenweek. Op de bso hebben wij diverse nieuwe boeken aangeschaft. Van Donald Duck pockets, tot aan het dagboek van een muts, het leven van een loser, Mees Kees en Geronimo Stilton. De boeken worden tussentijds geruild met de boeken van onze andere bso's. Op de grote voetbalpoef en op de bank mogen de kinderen graag chillen en is het fijn om soms even rustig een boekje te lezen.

Wilt u eens zien hoe onze bso er van binnen uit ziet? Kom dan gerust eens een kijkje nemen. We zijn vanaf 30 augustus gestart met de bso opvang op donderdag. Waar we direct al zijn gestart met een mooi groepje van 5 kinderen en binnenkort al het 6e kindje mogen verwelkomen op de donderdag bso.  Op maandag hebben we nog plek. De bso op dinsdag zit op dit moment vol. Heeft u nog bso opvang nodig? Loop gerust even binnen. Ook kunt u zich inschrijven via onze website. Wie weet zien we elkaar snel. Op woensdag en vrijdag vangen wij de kinderen van verschillende scholen samen op.

Rest ons u allen een heel goed schooljaar toe te wensen!

Kunstzinnige groet, leidsters en directie kdv De Wigwam en bso De Bizons

k.o.o. De Wigwam
Hoofdweg 51
7371 AE Loenen
055-8445302
www.koo-dewigwam.nl

 

Bericht van de Herenboeren

Beste ouders,

Vindt u het belangrijk om duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel te eten, en wilt u met uw gezin meer beleving bij wat u eet? Dan is dit misschien een mooie kans! Bij boerderij de Groote Modderkolk in Loenen wordt dit najaar geïnventariseerd of er voldoende animo bij gezinnen is om samen voedsel te produceren volgens een uniek concept. Maximale beleving van voedsel, maar ook realistisch opgezet. Meehelpen op de boerderij mag, maar hoeft niet.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over het concept en toekomstige info-bijeenkomsten op: https://www.facebook.com/herenboerengrootemodderkolk

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055