nieuwsbrief De Tweede Stee 25 januari 2019

Nationale voorleesweken

Afgelopen woensdag was de start van de Nationale Voorleesweken. In groep 7-8 kwam Fred Berends, de voorzitter van het CvB van Leerplein055 voorlezen.

In groep 1-2 vinden we het leuk, wanneer er volgende week wordt voorgelezen door opa's en oma's. Lijkt u dit ook wel iets, opgeven kan op het schema dat bij de kleutergroep hangt.

 

 

Aanwezigheid meester Ernst

Zoals we eerder hebben gemeld, zal meester Ernst onze school gaan verlaten. Per 1 februari is hij werkzaam op De Vliegenier in Apeldoorn. Inmiddels heeft de MR een profielschets opgesteld voor een nieuwe directeur. We hopen dat er op korte termijn een nieuwe directeur voor de Tweede Stee is gevonden. Tot die tijd zal meester Ernst de lopende zaken op onze school behartigen. In principe zal hij hiervoor tweemaal per week aanwezig zijn. Dat zal zijn op de dinsdag- en vrijdagmiddag. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan kan er altijd telefonisch contact worden opgenomen of via de mail contact worden gezocht.

Voor de lesgevende taken van meester Ernst hebben we een goede juf gevonden. Zeker geen makkelijke klus in deze tijden! Vanaf woensdag 6 februari zal juf Rimmy Agema de lessen op woensdag en donderdag verzorgen. Op dinsdag 5 februari zal zij al in de klas aanwezig zijn om kennis te maken en vertrouwd te raken met de werkwijze bij ons op school.

T.z.t. zal meester Ernst op informele wijze afscheid nemen. Voor de leerlingen van groep 5-6 doen we dat iets uitgebreider.

 

Van de Ouderraad

Wij van de OR zijn alweer bezig met de komende activiteiten. De eerstvolgende is NL Doet op zaterdag 16 maart. We gaan dan met hopelijk veel handen de buitenboel weer aanpakken. Kom je ook? Meld je dan even aan via https://nldoet.nl/klus/de-tweede-stee-klust. Kinderen zijn die ochtend meer dan welkom, voor iedereen hebben we een passende klus.

Duurzaam

Het einde van het wegwerptijdperk breekt aan. Afgelopen week hebben we voor de hele school servies, (dikke) glazen en bestek aangeschaft. We hebben nog wat wegwerpservies in de kast en zullen dat opmaken, maar daarna gaan we voor duurzaam!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055