nieuwsbrief                                                                                                      8 juni 2019
De Tweede Stee

Pinksterdagen

Let op, komende week zijn de kinderen op maandag (2e Pinksterdag), dinsdag en woensdag vrij.

Donderdag 13 juni gaan we er weer met frisse moed tegenaan! Voor groep 7/8 geldt dat ze direct beginnen met een wisseling. Juf Liedy stond voor later dit kalenderjaar op de planning om een nieuwe heup te ontvangen, echter nu heeft de arts groen licht gegeven om haar komende vrijdag al te helpen! Voor juf Liedy is dit natuurlijk erg goed nieuws, we hopen dan ook dat de operatie vlot verloopt en dat het herstel spoedig zal zijn.

Vanaf komende donderdag tot aan de zomervakantie komt meneer Paul Koning op woensdag, donderdag en vrijdag bij groep 7/8. Juf Liedy zal komende donderdag in de ochtend nog even aanwezig zijn om meneer Paul kort in te werken en uiteraard om de kinderen een hand te geven en ze een prettige vakantie te wensen. 

__________________________________________________________________________

Even voorstellen

Mijn naam is Geeske Bloemberg, ik woon in Deventer en ik heb twee kinderen: een zoon van 10 en een dochter van 9. Sinds afgelopen week ben ik aangesteld als directeur van basisschool De Tweede Stee. En wat is het leuk hier! Met een warm welkom van kinderen, collega's en ouders is het heel fijn starten.

De afgelopen 17 jaar heb ik ervaring mogen opdoen bij diverse basisscholen. In het begin alleen voor de klas, in een later stadium ook steeds meer op het gebied van directietaken.

Vanaf nu zal ik regelmatig in Loenen aanwezig zijn, hoewel ik ook nog werkzaamheden op mijn vorige school moet afronden. U kunt mij altijd bereiken via mail: gbloemberg@leerplein055.nl 

Mijn aanwezigheid de komende weken:

Woensdagochtend 12 juni
Donderdag 13 juni
Dinsdag 18 juni
Woensdagochtend 19 juni
Woensdagochtend 26 juni
Donderdag 27 juni

Graag tot ziens!

__________________________________________________________________________

Van de ouderraad

Nu we allemaal bijgekomen zijn van de geweldige wandelvierdaagse, is het bijna tijd voor de zwemvierdaagse in het Loenense zwembad.
Noteer alvast maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni in je agenda als je mee wil doen! Mocht het slecht weer zijn die week, dan wordt de vierdaagse een weekje uitgesteld. De inschrijfformulieren komen snel!

Geld in school
Hebben we het over inschrijfformulieren, dan hebben we het over geld in de school. En dat is niet altijd handig. We hebben besloten om vanaf nu inschrijfformulieren waar contant geld bij zit, direct in te leveren bij de ouderraad. We zitten in de grote hal. Ouders of kinderen zelf kunnen dan even langs lopen om het te brengen. Op de komende inschrijfformulieren zal tegenwoordig staan wanneer (data en tijdstippen) ze ingeleverd kunnen worden.

Loense moandag
Heel erg blij mogen we aankondigen dat we op de Loense moandag drinken en oa pannenkoeken gaan verkopen! Dit levert een leuk zakcentje op voor de school uiteraard. Hierbij hebben we hulp nodig. Wil je een paar uurtjes helpen of heb je een goede tip of een goed idee; dan horen we dat graag van je! Mail ons dan even op ordetweedestee@gmail.com of vraag ernaar bij een OR-lid. 

 

__________________________________________________________________________

Slootjesdagen

Op zaterdag 15 juni is het weer tijd voor de slootjesdagen van IVN-natuureducatie. Onderzoek het water op modder en beestjes, verbeter je vangkunsten en herken een schone sloot. Dat klinkt als een heerlijke middag!

Wanneer? 15 juni van 14:00 tot 16:00
Waar? In Loenen bij de tennisbaan aan de Molenallee
Voor wie? Voor alle kinderen van 8 tot 12 jaar met (groot)ouders/ verzorgers
Meer informatie? op de site van ivn-Eerbeek

__________________________________________________________________________

 

Nieuws van de site:

Schoolreisje groep 3 t/m 8

Het schoolreisje naar het Openluchtmuseum was, ondanks de regen, heel gezellig!

Heeft u de foto's op de site al gezien? U vindt ze via deze link

 

__________________________________________________________________________

Wandelvierdaagse

Wandelvierdaagse

Afgelopen dagen deden 51 leerlingen mee aan de wandelvierdaagse in Eerbeek. Ze liepen samen met hun ouders en zo kwamen we aan meer dan honderd deelnemers van de Tweede Stee. Het was elke avond prachtig weer en super gezellig! Ook stond de tent van De Tweede Stee elke dag langs de route en konden ouders en kinderen wat drinken en eten. Dit werd uitstekend verzorgd door de Ouderraad met hulp van vaders, opa's, oma's, juffen en meester.

Meer lezen.

---
Klas op de plank groep 5 en 6

Klas op de plank groep 5 en 6

Vandaag was de beurt aan groep 5 en 6 om voor een klas op de plank te zorgen. De kinderen hadden leuke acts ingestudeerd. Er werd gedanst, gevoetbald er was een clown er werden acrobatische kunstjes gedaan en er werd geturnd. Allemaal knap gedaan hoor!

Meer lezen.

__________________________________________________________________________

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055