• Open dag

Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op woensdagochtend 5 april 2023 van 9.00 tot 12.00 uur.

Vanzelfsprekend kunt u ook een afspraak maken om op een andere dag te komen kijken. U kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen naar 055-5051384 of een mailtje te sturen aan Jan van der Wel: jvanderwel@leerplein055.nl

 

 

Onze school

De Tweede Stee is een school waar kinderen ruimte krijgen voor hun individuele en sociale ontwikkeling en respectvol met elkaar omgaan. Voor ons zijn dat absolute voorwaarden om het leerproces goed te laten verlopen. Ook de royale ligging van het schoolgebouw, met de sportvelden, werkt hieraan mee. De Tweede Stee bruist van activiteiten en toont maatschappelijke betrokkenheid met de adoptie van een oorlogsmonument en aandacht voor goede doelen.

 

Onderwijs

Binnen ons onderwijs staat ‘zelfstandig werken’ en werken met dag- en weektaken centraal. We beginnen hiermee voorzichtig in de onderbouw en bouwen dit in de volgende leerjaren uit tot weektaken. Voor kinderen, die meer of minder dan het reguliere aanbod aankunnen, passen we de leerstof aan.

Voor ons onderwijs vinden wij het belangrijk dat de kinderen kunnen leren in een omgeving die bij kinderen past. Rust en regelmaat horen hier uiteraard bij, maar ook beweging is een onmisbaar element in de wereld van een kind. Door hierop af te stemmen en de leerlingen regelmatig te laten bewegen, merken wij dat er ruimte komt om tot leren te komen.

Programma

Op woensdag 6 oktober staan de deuren van onze school open voor ouders die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind.
De open dag gaat in aangepaste vorm door zodat we ouders op een veilige manier de gelegenheid kunnen bieden om zich te oriënteren op een basisschool voor hun kind.
Aanmelden voor de open dag is daarom noodzakelijk.

Aanmelden* voor de open dag kan via de website basisscholenapeldoorn.nl

We heten je op 6 oktober graag van harte welkom!

Tijdens open dagen volgen wij zoveel mogelijk het standaard programma van de school. Dit doen wij zodat u een goed beeld krijgt van ons onderwijs. Uiteraard staan de deuren open zodat u door de hele school de sfeer kunt proeven. De rondleidingen worden gegeven door de directeur, een leerkracht of een leerling.

Heeft u na de open dag nog vragen, of wilt u nog een keer komen kijken? Geen probleem, u kunt altijd bellen voor een afspraak.

  • 20160511_LP055-123_deTweedeStee_SunnyGardeurFotografie_1464

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Maak een afspraak

Delen via