Programma Kinderboekenweekfeest CODA bekend!

maandag 30 september 2019

Programma Kinderboekenweekfeest CODA bekend!

 

Zaterdag 5 oktober is het weer tijd voor het leukste feestje in CODA, het Kinderboekenweekfeest. Tussen 12.15 en 17.00 uur is er van alles te doen dat te maken heeft met het thema van de Kinderboekenweek, vervoersmiddelen: reis mee! Er is niet alleen een te gekke openingsvoorstelling door Tosca Menten en een bijzondere eindvoorstelling door André Kuipers, maar er zijn ook workshops en heel veel knutsel-, bouw-, doe- en beleefactiviteiten. Wat je wanneer en waar kunt doen, is allemaal te lezen in het programmaboekje dat je kunt vinden op de speciale pagina over het Kinderboekenweekfeest (www.coda-apeldoorn.nl/feest); hier kun je overigens ook je online ticket kopen.

We vertrekken 5 oktober stipt om 12.15 uur op de trappen in de museumzaal in CODA Museum met een te gekke opening door Tosca Menten en de uitreiking van het Apeldoorns Uiltje. Daarna gaat de reis verder in CODA Auditorium, CODA Bibliotheek en CODA Junior. We maken er een superleuke middag van met onder andere een Meet & Greet met Tosca Menten en met Lisa Boersen en met bijzondere workshops door Mathilda Masters en Loes Riphagen.

Daarnaast zijn er de hele middag tal van activiteiten waar je aan mee kunt doen, zoals een vervoermiddel van karton of in 3D maken, (leren) vloggen over jouw reis door CODA of het mysterie van de escapekist ontrafelen. Maar je kunt ook leren rappen, ruimtecake en fietskoeken maken, meedoen aan de moonlander challenge, samen op reis gaan in een virtuele wereld en leren vliegen met een drone. Bij binnenkomst krijg je van ons een paspoort dat je kunt vullen met reisstempels en handtekeningen – een mooi aandenken aan jouw reis op deze middag!

We sluiten de middag op een spectaculaire manier af: André Kuipers neemt je in zijn verhaal mee naar de ruimte. Hoor van een échte astronaut hoe het is om astronaut te worden én te zijn! Van de voorbereidingen en trainingen tot de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en het herstel na de missie – André Kuipers vertelt je deze middag echt alles.

Kaartverkoop

Een kaartje voor deze middag kost € 6,- (kinderen t/m 3 jaar gratis) en deze zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten én online) en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn. Er is voor deze middag een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wil je zeker zijn dat je hieraan mee kunt doen, wacht dan niet te lang en koop je kaartje nu alvast.

Natuurlijk is iedereen 5 oktober van harte welkom, maar vooral voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt het een geweldige middag.

Op de hoogte blijven van deze en andere activiteiten? Volg ons dan via Facebook (www.facebook.com/CODAapeldoorn) voor het laatste nieuws.

 

Delen via