Apentrots voor groep 5-6

donderdag 4 mei 2017

Groep 5-6 neemt deel aan het lesprogramma Apentrots. Mede vanuit de wens om iedere Apeldoorner zo jong mogelijk kennis te laten maken met Apenheul, is er samen met Jongeren op Gezond Gewicht en Lifestyle Junior het initiatief genomen om speciaal voor kinderen in groep 6 (en ook groep 5 mag meedoen) een drietal lessen te ontwikkelen waarin gezond eten, drinken en bewegen centraal staan.

Dat we heel veel van apen kunnen leren, vertelde Patrick van Veen van Apemanagement. Patrick is bioloog, en hij wijst op de overeenkomsten tussen mensen en apen. Net als apenkinderen, moeten mensenkinderen leren hoe ze moeten bewegen en wat eetbaar is en wat niet. “Het is zo belangrijk om kinderen de ruimte te geven om te bewegen, ontdekken en vooral leren van elkaar.”, aldus Patrick.

Na de drie lessen die in de klas worden gegeven, gisteren zijn we gestart met een les over “Water”, bezoeken we voor de vierde les de Apenheul. Dat bezoek is gepland op maandag 12 juni. We zoeken nog een paas ouders die willen rijden en mee willen.

Delen via