Even voorstellen: Lyke Lagerwey

woensdag 14 oktober 2020

Beste ouders.

Graag stel ik mij aan u voor. Sinds dit jaar ben ik aan basisschool ‘de Tweede Stee’ verbonden als School Maatschappelijk Werker (SMW).

Wat kun je van mij als SMW verwachten?

Soms merk je dat je kind zich niet helemaal prettig voelt, niet lekker in zijn of haar vel zit. Je kind is vaak boos, verdrietig of moe, lusteloos. Merk je iets van pestgedrag of dat je kind het lastig vindt om vriendjes te maken? Dat kan met school te maken hebben of er speelt misschien iets in de thuissituatie wat lastig is voor je kind.

En als je er naar vraagt is er niets aan de hand of je kind wil er niets over zeggen. Soms weet je het dan als ouders even niet meer.

Ook kan het zijn dat je zorgen om geld hebt, je kind wil bijvoorbeeld op een sport maar je hebt het geld niet.

Hoe doe ik dat?

Behalve met jou als ouder kan ik ook één of meer gesprekjes met je kind voeren, of met jullie samen. Met behulp van bijvoorbeeld emotiekaartjes kunnen we gevoelens zichtbaar en bespreekbaar maken.

Dat kan al een heleboel lucht geven! Ook gebruik ik andere kaartspellen met bijzondere vragen of ik laat kinderen tekenen en ondertussen praten we over allerlei onderwerpen.

Met jonge kinderen gebruik ik vaak een handpop om mee te praten, voor veel kinderen praat dat gemakkelijker.

Heb je vragen of maak jij je zorgen? Vraag de IB-er om contact te leggen om samen even te sparren over jouw vragen, je zorgen of jouw kind. Twee weten  meer dan één.

Graag tot ziens.

Met vriendelijke groeten,

Lyke Lagerwey

Delen via