Nieuws uit groep 7/8

woensdag 3 november 2021

Week van de Mediawijsheid (4 t/m 12 november)  

Samen Sociaal Online 

Tijdens de Week van de Mediawijsheid doen de leerlingen van groep 7 en 8 mee aan MediaMasters. Met deze serious game maken de kinderen spelenderwijs
kennis met de kansen en gevaren van media. Ze gaan aan de slag met verschillende opdrachten over onderwerpen, zoals: WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.
De klas die de meeste bits (punten) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen én wint mooie prijzen. 
 

MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar draait de #WvdM om de vraag: hoe houden we het samen sociaal online? Door heel het land vinden in buurthuizen, bibliotheken en scholen verschillende activiteiten plaats. 

 Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.weekvandemediawijsheid.nl.. 

 Het IPC thema waar we mee gestart zijn heet ICT en computers. Deze sluit heel mooi aan bij de doelen waaraan we werken in de week van de media wijsheid. We leren te begrijpen hoe belangrijk veilig en respectvol gebruik van ICT is. Voorbeelden hiervan zijn kennis van correct omgaan met de apparatuur, het veilig gebruiken van online bronnen en het melden van problemen, zowel op school als thuis.


Delen via