nieuwsbrief De Tweede Stee 17 maart 2017

NL Doet weer een succes

Afgelopen zaterdag werden de handen weer uit de mouwen gestoken. De jaarlijkse vrijwilligers actie in het kader van NL Doet was ook dit jaar een groot succes. Onder een stralend zonnetje werd door jong en oud de handen uit de mouwen gestoken. Leuk om ook enkele oud leerlingen te mogen begroeten! Dat doet ons goed. Het plein werd geveegd, plantjes gepoot, verstopplekken gecreëerd, en houtsnippers onder de speeltoestellen gestort. Kortom, het ziet er weer tip-top uit. Als afsluiting zorgde de organisatie natuurlijk weer voor een voedzame lunch. Op de website staan meer foto's

 

 

Scholierencross

Morgen lopen ruim 20 leerlingen van onze school mee met de jaarlijkse scholierencross. Vanaf 12.30 uur zetten de diverse leerlingen hun beste beentje voor. We hopen natuurlijk op mooi weer. Mocht dat niet het geval zijn dan kan er natuurlijk geschuild worden in onze nieuwe partytent, die de Ouderraad onlangs heeft aangeschaft. Succes allemaal!

 

Uitnodiging informatie-avond

We nodigen u hartelijk uit om op dinsdag 28 maart vanaf 20.00 uur  met ons van gedachten te wisselen over de uitkomsten van de tevredenheidspeiling. We zullen de uitkomst van de ouderpeiling mailen, zodat u zich van te voren kunt inlezen.Op de avond zelf kunnen we hierover spreken en wellicht heeft u  tips om tot verandering/verbetering te komen. Wij zullen aangeven wat er al is veranderd in het afgelopen schooljaar.

 

Eén keer per maand klussen; help je mee?

Afgelopen 11 maart is er in en  om de school weer hard gewerkt tijdens NL doet. De OR en Jakko Nieuwenhuis willen graag een vervolg geven aan deze dag door één keer per maand met elkaar de handen uit de mouwen te steken, namelijk op de eerste woensdag in de maand. We willen zowel in de school en rondom de school aan de slag. Bijvoorbeeld binnen de ramen wassen, opruimen, etc. Buiten willen we met de tuin aan de slag. Vegen, snoeien en zorgen dat de speeltoestellen veilig en netjes blijven.

Woensdag 05 april (tijdens de open dag) is de eerste dag. We hopen natuurlijk op een grote opkomst! Vooraf graag aanmelden via jakkon@hotmail.com. Aanmelden wil niet zeggen dat je er elke maand aan vast zit. Ook als je één keer kunt helpen is het mooi. Mocht je niet op een woensdag kunnen, maar wel graag op een andere dag wat willen doen? Ook dan kun je een mailtje sturen. Wij zorgen ’s ochtends om 08:30 in de lerarenkamer voor koffie met iets lekkers. We zijn dan rond een uur of 11 klaar. Hopelijk zien we jou ook!

 

Klas op de Plank groep 3-4, Jungle Book

Aanstaande woensdag 22 maart geeft groep 3-4 een voorstelling in het kader van Klas op de Plank. Het is altijd goed om te zien dat veel kinderen bijzondere talenten hebben. Op het toneel ontdekken ze nieuwe kanten van zichzelf! Groep 3-4 speelt een mooie voorstelling over Jungle Book. Na de pauze spelen ze het voor de medeleerlingen van onze school. Om 12.15 uur begint de voorstelling voor de ouders van groep 3-4.

 

 

Klas op de plank groep 1-2 en groep 7

In onze jaarplanning staat eenj gecombineerde Klas op de Plank gepland voor de groepen 1-2 en 7. Dat blijkt nu niet echt handig te zijn, de groepsgrootte laat een gezamenlijk optreden niet toe. Vandaar dat we groep 1-2 en groep 7 ieder een apart optreden laten verzorgen. Voor groep 1-2 is dat op woensdag 12 april. Voor groep 7 is Klas op de Plank nu gepland op woensdag 24 mei.

 

Kom naar de Open Dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op woensdagochtend 5 april 2017 van 9.00 tot 12.00 uur.

U bent dan van harte welkom bij ons op school. Vanaf 9.00 uur staan in de groepen de rekenlessen gepland. Rond de klok van 10.30 uur geven we spelling. Het is leerzaam om te zien hoe de betrokkenheid van de leerlingen wordt vergroot door het gebruik van o.a. wisbordjes.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055