nieuwsbrief De Tweede Stee 15 februari 2019

Ze zijn er!

Het heeft even geduurd, maar sinds twee weken kunnen we beschikken over de nieuwe devices. Af en toe zijn er nog wat kinderziektes, maar wat werkt het geweldig. Ook vanuit deze kant dank aan de Ouderraad die met vele acties ervoor zorgde dat we zo'n 10 extra chrome-books konden aanschaffen. We gaan ons op korte termijn oriënteren over mogelijk nieuwe software.

.

Ouder-app

U werd in de afgelopen weken geïnformeerd over de Ouder-app van Leerplein055. Ik was in de veronderstelling dat de activatielink al was. Dat is dus niet zo. In overleg met de afdeling PR van Leerplein zal deze maandag a.s. worden verstuurd.

 

Hieronder treft u nog een keer het eerder verzonden bericht:

Binnen het platform van onze website is door Leerplein055 –het schoolbestuur waar ook onze school onder valt- een app ontwikkeld voor ouders. Ons team heeft de app inmiddels in gebruik genomen. Met deze app is het voor ons mogelijk om via een beveiligde omgeving met u te kunnen communiceren. De app is vanaf nu een officieel communicatiekanaal van onze school. Ook in de app blijft uw toestemming voor het plaatsen van foto's van toepassing.   

De OuderApp activeren

U ontvangt maandag a.s. een aparte mail om uw account voor de app te activeren. Via de app (beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android) heeft u toegang tot schoolberichten, berichten van de groep(en) van uw kind(eren) en de schoolagenda. U kunt zelf instellen voor welk soort berichten u notificaties wilt ontvangen. Voor de app worden uw naam, uw mailadres, de voornaam van uw kind(eren) en de groep opgeslagen in de beveiligde omgeving van ons website-platform. De app is opgenomen in de privacyverklaring van onze school.  

De app is voor u als ouder gratis en vervangt het gebruik van bestaande oudercommunicatie-apps. Indien van toepassing zullen leerkrachten zich afmelden voor Whatsapp-groepen waar ze, in hun functie als leerkracht, lid van zijn.   

Indien u de app niet op uw telefoon wilt installeren dan kunt u dat melden bij de leerkracht van uw kind(eren). Uiteraard zorgt de leerkracht dat u van relevante informatie op de hoogte wordt gesteld. U kunt de publieke berichten over activiteiten op school uiteraard via de schoolwebsite of onze nieuwsbrief blijven volgen

 

Scholierencross 2019

Op zaterdag 16 maart vindt weer de scholierencross plaats op het middenterrein van Sportpark Orderbos te Apeldoorn. Een bijzonder leuk en gezellig evenement waarbij kinderen uit de groepen 3 t/m 8 een afstand door het bos rennen. De kinderen uit de groepen 3 en 4 rennen 800 meter, de kinderen uit de groepen 5 en 6 1000 meter en de kinderen uit de groepen 7 en 8 rennen 1200 meter. Om 13.00 uur starten de meisjes uit groep 3 en het spektakel eindigt rond 15.30 uur met de jongens uit groep 8.

Opgeven is nog mogelijk op het formulier op de deur van de groep tot uiterlijk 21 februari !

Mvg. Juf Marijke.

 

Rapport een weekje later

Het stond in de planning om de rapporten deze week mee te geven. Echter, nog niet alle gegevens zijn verwerkt. We hebben daarom besloten om de rapporten een weekje later mee te geven. U kunt het rapport van uw kind verwachten op donderdag 21 februari. Vooraf willen we graag een opmerking meegeven over de DMT toets, die het technisch lezen toetst. We maken deze keer voor het eerst gebruik van de versie 3.0 van deze toets. Deze versie is aanzienlijk moeilijker en de normering strenger. Het kan daarom zijn dat het resultaat op deze toets iets minder is dan de vorige keer.

.

Voorjaarsvakantie

Volgende week vrijdag sluiten we de deuren voor een weekje. De voorjaarsvakantie staat voor de deur en met dit mooie weer is dat geen straf. We zien de kinderen graag weer op maandag 4 maart!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055