nieuwsbrief De Tweede Stee 20 april 2018

Wat een geweldige Koningsspelen

Dan kom je vanmorgen bij school aan en dan knalt het Oranje en Rood, Wit, Blauw je al tegemoet. Het is duidelijk De Tweede Stee is er helemaal klaar voor. De Koningsspelen kunnen beginnen. Wat een werk is er dan al verzet door een topteam van de organisatie. Ook de hele ochtend verliep onder een heerlijk oranje-zonnetje fantastisch. Na het ontbijt de lopathon en de workshops. En als we aan het eind van de ochtend dan ook nog zo'n geweldige check mogen ontvangen ......... dan is de ochtend helemaal geslaagd. Wat een geweldig bedrag: maar liefst € 1631,30!!! Dat is meer dan waar we als school op hadden gehoopt. En de besteding is bekend, we schaffen er een flink aantal extra devices voor aan, naast de 30 die we via Leerplein binnenkort krijgen.

 

Ook via deze weg: Dank voor alle medewerking!

 

 

De Ouderraad is ook buiten school actief

Dat we als school en bijzonder actieve Ouderraad hebben, is denk ik, wel bekend. Wat een genot is het dat zoveel mensen zich inzetten voor de school en ons op veel terreinen bijstaan. Niet alleen in en om de school, maar ook buiten de school, bij Spritz staan de dames hun mannetje! Als garderobe-dames werd geld verdiend dat bij het bedrag van de lopathon gaat om devices aan te schaffen. Op een paar centen na werd er € 300,-- opgehaald!

 

 

Loenermark de KiKa

Als alle activiteiten rondom de Koningsspelen en de Koningsdag achter de rug zijn, richten de basisschoolkinderen uit Loenen zich alweer op de volgende happening die voor de deur staat. Zes jaar geleden organiseerde Jan Tanis de "Loenermark du ZES". Nu neemt hij deel aan de Giro di KiKa. Ook deze keer wil Jan graag de kinderen uit Loenen ook zelf laten ervaren hoe het is om een inspanning voor anderen te doen. De leerlingen hebben gisteren een kaart meegekregen waarop zij hun sponsors kunnen verzamelen. Het hele bedrag komt via Jan ten goede aan KiKa.

Op vrijdag 18 mei starten de deelnemers om 15.00 uur aan de voet van de klim naar de schaapskooi. Meer info volgt via de regionale media en na de vakantie.

 

Komt u weer klussen?

Op woensdag 16 mei staat de volgende klus-ochtend op het programma. Mogen we ook weer op u rekenen?

 

Afscheidsmusical groep 8

Het duurt nog even, maar groep 8 is, samen met de kinderen uit groep 7, al druk bezig met het oefenen van de afscheidsmusical. Dit jaar spelen we "Torenhoog" een musical die zich afspeelt op een hoge toren die wordt geopend met tal van bijzondere gasten. Ook dit jaar belooft het weer een spetterende voorstelling te worden. Laat dat maar over aan groep 8. De voorstelling is op dinsdag 10 juli en begint voor de ouders en genodigden om 19.00 uur in De Brink.

 

 

Geslaagd

We kijken terug op een drukke "examenperiode". Groep 7 heeft aan het landelijk verkeersexamen meegedaan. Natuurlijk zijn alle deelnemers met vlag en wimpel geslaagd.

Van de Typejuf kregen we bericht dat de deelnemers van onze school geslaagd zijn voor het typediploma. Gefeliciteerd allemaal.

 

 

 

Meivakantie

Volgende week donderdag sluiten we de deuren voor een lange meivakantie. In die vakantie zijn ook diverse feestdagen opgenomen; Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Hemelvaartsweekend. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een fantastische vakantie van te maken. Op maandag 14 mei zijn we weer aanwezig voor het laatste deel van het schooljaar. We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055