nieuwsbrief De Tweede Stee 30 november 2018

Sinterklaas op school

Aanstaande woensdag, 5 december, hopen we Sinterklaas op school te verwelkomen. We hebben aanwijzingen dat hij al regelmatig bij onze school vertoeft. Van de Sint kregen we al het verzoek of hij deze ochtend bij ons kan komen ontbijten. We hebben hierin natuurlijk toegestemd, zo'n graag geziene gast kunnen we dit niet weigeren. De kinderen eten deze dag ook op school, samen met de Sint! Ook voor de rest van de dag hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te nemen. Daarvoor wordt gezorgd!

De start van het Sintprogramma is rond half 9, we wachten de Sint en zijn Pieten op bij de hoofdingang van de school. Na de Sint te hebben ontvangen gaan de kinderen met hun leerkracht mee naar binnen, waar het verdere programma volgt. Daarbij kunnen we helaas geen ouders toelaten, omdat het anders, met name voor de jonge kinderen, toch wat te druk wordt.

 

ASK

Gisteren bezochten we de voorstelling van het ASK-theater in Orpheus. De musical "Arthur en het zwaard in de steen" werd ademloos gevolgd. Mooi dat er ook veel ouders mee waren en van de voorstelling hebben genoten. Op deze plek willen we iedereen hartelijk danken voor het rijden en het bijwonen van de voorstelling. En voor de leerlingen van onze school de complimenten voor de wijze waarop zij zich in de schouwburg hebben gedragen!

 

 

 

.

Groep 3-4 gaat optreden

Op woensdag 19 december verzorgt groep 3-4 een optreden voor "Klas op de Plank". Ze zijn al druk aan het oefenen met als thema "Kerstmis". Veel meer mogen we van de kinderen niet verklappen, wel dat het heel leuk zal worden. De ouders van groep 3-4 krijgen nog een aparte uitnodiging voor deze voorstelling. We beginnen iets eerder dan gebruikelijk, omdat we ook ons project willen afsluiten.

 

Van de Ouderraad

Koekactie

De koekactie kunnen we weer meer dan geslaagd noemen! Wat hebben er veel kinderen hun best gedaan. Hiervan kunnen we weer mooie spullen voor de school aanschaffen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om iedere klas een prijsje te geven voor hun moeite en hebben we in de klassen de beste drie verkopers genoemd. Zo kregen de kleuters veel stoepkrijt, groep 3/4 kreeg een spel, groep 5/6 een mooie bal en groep 7/8 ook een spel.

Wintercamping

Wat was iedereen verbaasd toen we een bordje "camping" afgelopen vrijdag voor de school zetten. Wat waren wij zelf verbaasd toen daar maandagochtend ineens een caravan stond. Van niemand minder dan Sinterklaas nog wel! Vandaag weten we het echt zeker. Sint slaapt op onze camping! Loop er gerust langs, want het lijkt wel alsof Sint iedere nacht zijn campingplaats uitbreidt...

.

Ouder-app

Begin volgend jaar willen we als school een ouder-app in gebruik gaan nemen. Deze app zal gekoppeld worden via de website en alle ouders kunnen hiervoor gratis de app installeren op de telefoon. Bestaande app-groepen worden hierdoor overbodig. In de maand januari krijgt u hierover nader bericht.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Tweede Stee is onderdeel van Leerplein055