Bewegingsonderwijs (gym)

Bij de Tweede Stee vinden wij bewegingsonderwijs essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Een kind moet zich nou eenmaal van nature meer bewegen dan een volwassene. Daarnaast bestaan er diverse artikelen die aangeven dat kinderen beter kunnen leren als zij dit combineren met bewegen. Vandaar dat ons team geschoold is op het gebied van bewegend leren.

Ons schoolplein leent zich er uitermate goed voor, om bewegen met leren te combineren. Wij hebben juf Marijke Hollak die als vakleerkracht verbonden is aan onze school. Iedere dinsdag en woensdag geeft zij bewegingsonderwijs aan alle kinderen van de Tweede Stee.

Daarnaast gaan alle kinderen tijdens de pauzes zo veel mogelijk naar buiten. Alleen met echt slecht weer, zullen wij ervoor kiezen om de pauze binnen te houden. De kleuters kunnen gebruik maken van de speelzaal, waar zij altijd terecht kunnen. Daarom is het handig om voor de kleuters de gymschoenen altijd op school te hebben.

Wanneer een kind niet mee kan sporten, om welke reden dan ook, hebben wij graag even contact met de ouder. We kunnen dan samen kijken wat er wél mogelijk is op sportgebied.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt.  Het dragen van gymschoenen is verplicht. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid.