Digitale middelen

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden computers een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaags onderwijs. Op school zorgen wij ervoor dat wij voldoende middelen hebben om de kinderen zo optimaal mogelijk met computers te laten werken.

Computers
We hebben een aantal jaar geleden de beschikking gekregen over een fors aantal nieuwe devices. In groep 1-2 zijn dat I-pads en in de groepen 3 t/m 8 zijn dat Chromebooks. Dankzij de Ouderraad kunnen we over een aantal extra devices beschikken.

Snappet
 Komend jaar gaan we vanaf groep 3 met Snappet werken. Dit is een digitale verwerkingsmethode waarbij de methode zich dus aanpast aan de behoeften en het niveau van de leerling. Precies andersom dus! En precies wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs.
De leerkracht kan de ontwikkeling van het kind zeer nauwkeurig volgen en hierdoor tijdig signaleren en extra aandacht geven. De leerkracht heeft een dashboard en ziet in één oogopslag wanneer een leerling hulp nodig heeft. Ook het nakijken van schriften is verleden tijd. De leerkrachten hebben meer tijd voor individuele aandacht en voor het voorbereiden van de lessen.

In de laatste week van de zomervakantie krijgen wij een teamtraining zodat we goede afspraken kunnen maken in alle klassen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kinderen alleen maar achter een laptop zitten, daar zijn ze veel te jong voor. Een goede afwisseling en balans tussen digitaal en papier is wat ons betreft heel belangrijk.

Digitale schoolborden, touchscreen
Iedere groep heeft een eigen touchscreen. Hiermee kunnen wij de lessen op een eigentijdse manier aanbieden.

Nieuwe ontwikkelingen
De ontwikkelingen op dit gebied gaan zeer snel, voor je het weet zijn de materialen alweer verouderd. We moeten als school een bepaalde periode (4 jaar) werken met de hardware. U begrijpt dat er in die periode veel veranderd.